Maak kennis met Melting Pot in de Pijp

Vorige week brachten wij een bezoekje aan onze retailer Melting Pot, een cadeau- en interieurwinkel in de bruisende buurt de Pijp in Amsterdam. Het familiebedrijf is een jaar geleden opgericht door de familie Maasland. Om meer te weten te komen over de winkel, spraken we zoon Bryan Smiet en dochter Bridget Maasland. Benieuwd naar het verhaal achter Melting Pot en het winkelconcept? Je leest het in dit blog!

Meet The Retailer is een reeks interviews met retailers die ingeschreven staan bij Orderchamp. We trappen af met retailer Melting Pot, die sinds februari actief is op Orderchamp. In dit blog vertellen Bridget en Bryan o.a. wat ze allemaal verkopen, hoe de rolverdeling is binnen het gezin en hoe ze contact onderhouden met hun klanten.

Hoe zouden jullie het winkelconcept van Melting Pot omschrijven?

Bryan:
”Melting Pot is opgericht omdat we een winkel wilden beginnen met ”voor ieder wat wils”, een toegankelijke winkel waar elk type consument iets moois kan vinden. De mensen hier uit de buurt hebben namelijk soms niet een gigantisch huis en enorm veel te besteden. We bieden daarom een mix & match van cadeau artikelen aan en allerlei spulletjes om het huis mee in te richten. Daarnaast verkopen we ook leuke hebbedingetjes. Bij ons vind je producten in verschillende prijsklassen.”

Bridget:
”Alles in de winkel is trouwens te koop, dus ook de tafel, de lampen en stoeltjes. Onze winkel is gezellig, ondanks de verschillende stijlen is het toch één geheel. Dat geheel is trouwens wel echt mijn moeders verdiensten, ze heeft echt een talent voor inkopen! Aan het begin wisten we namelijk nog niet precies wat voor publiek we zouden trekken en qua inkoop was dat nog best lastig. We zijn heel vaak verhuist in ons leven en hebben heel vaak ons huis opnieuw ingericht, dat is vooral ook mijn hobby. Maar dat was moeilijk zoeken, want hoe weet je wat werkt en wat bij elkaar past? Dat is samen met de hulp van mijn ouders toch wel goed gelukt! Normaal zou je niet zo snel schoenen bij parfum of accessoires neerzetten, toch werkt het. Melting Pot is net als onze familie een winkel met lef!”

Sieraden

Vanwaar de naam Melting Pot?

Bryan:
”Melting pot betekent letterlijk vertaalt ”smeltkroes”. Melting Pot is eigenlijk een smeltkroes van items en stijlen. Maar ook de Pijp werd in de jaren ’60 de smeltkroes van Amsterdam genoemd. Iedereen vindt de naam ook grappig, ook in het buitenland doet de naam het goed. Dit is handig want we hebben regelmatig bestellingen uit Australië en Canada.”

Hoe is de rolverdeling binnen jullie gezin?

Bryan:
”Wij zijn ruim een jaar geleden deze winkel gestart omdat we nog iets samen met familie wilden doen. Onze moeder Elly en vader Frits zijn samen verantwoordelijk voor de inkoop en back office. Het inkoopproces gebeurt voornamelijk online, daarom hebben mijn ouders zich ook ingeschreven bij Orderchamp. Ze ontdekken hier graag nieuwe, unieke merken en trends. Verder bezoeken we ook regelmatig beurzen samen en gaan we persoonlijk langs bij de merken. In deze tijd gaat dat natuurlijk wat lastiger. Ik houd me vooral bezig met de verkoop en de sociale media van Melting Pot en zorg dagelijks dat de online bestellingen de deur uit gaan. Het is echt een familiebedrijf dus! Hoewel we oorspronkelijk uit Den Haag komen, wonen we nu allemaal in Amsterdam dus dat maakt het een stuk gemakkelijker.”

Bridget:
”Ik houd mij vooral bezig met de promoties en sta ook vaak in de winkel om de bestellingen met Bryan op te volgen. De webshop is een mooie aanvulling op de winkel. Brian is vooral aan het inpakken en ik speel voor koeriersdienst door alles rond te brengen. Soms naar het postkantoor en soms bij de mensen zelf. Die in de buurt wonen uiteraard. We doen ook nog de inkoop samen en staan samen in de winkel. Het is een race tegen de klok maar samen weten we het altijd te cheffen. Onze ouders regelen vanuit huis dat de webshop draaiende blijft. Mijn ouders kijken vooral online om de trends in de gaten te houden.”

Bridget en Bryan

Welke producten presteren het beste?

Bridget:
”Onze kaarsen en verschillende kaarthouders en standaarden vliegen er echt doorheen! Vooral in het buitenland. Hier in Nederland zie je dat vooral de schilderijen heel populair zijn en eigenlijk alles om het huis gezellig te maken, zoals onze kleurrijke kussens en plaids.”

Hoe communiceren jullie met klanten?

Bridget:
”Instagram is eigenlijk wel onze communicatietool! Naast dat we (nieuwe) producten laten zien, organiseren we regelmatig winacties met bijvoorbeeld onze schilderijen. Zo hadden we bij de 10.000 volgers een winactie gedaan, waarbij 2 personen een cheque konden winnen om te besteden bij de winkel. Het was een enorm succes!”

Kussens

Welke boodschap zouden jullie aan mede retailers willen meegeven?

Bryan:
”Blijf innovatief & positief! Ga mee met de trends en zorg dat je jouw klanten blijft informeren.”

Bridget:
”Je hebt je fysieke winkel natuurlijk nodig als podium en voor de herkenbaarheid, maar zorg dat je ook online actief bent. Dus open een webshop! Dit zorgt bij ons voor een groot deel van de bestellingen en biedt jouw klanten de kans 24/7 te shoppen.”

Woondecoraties

Orderchamp tip: Heb jij nog geen webshop? Profiteer dan nu van onze Lightspeed deal. Speciaal voor klanten van Orderchamp biedt Lightspeed nu een gratis abonnement aan tot 6 maanden. Dit betekent dat je jouw online winkel in een mum van tijd kan laten draaien, terwijl je profiteert van minimale operationele kosten.

Volgende keer in Meet The Retailer: Baby & Kids winkel Wijs West.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram