Unieke bohemian producten gemaakt van natuurlijke materialen

Bazar Bizar nodigt je uit voor een verre reis naar de dansende eilanden, oude tradities en de hemelse stranden van Indonesië. Het Belgische merk is ontstaan uit een levenslange passie voor reizen en creëert originele stukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De uitgebreide collectie omvat geweven vloerkleden, rotan lampen, handgeweven kussens, keramiek, houten stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen. Het zijn zorgvuldig geselecteerde producten die originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen. Met Bazar Bizar brengt jouw klant de Balinese cultuur in huis!

Psst! Zie je tijdens het lezen van dit blog producten die je gaaf vindt? Vergeet deze producten dan niet te openen in jouw browser en aan te vinken met een hartje! Zo kun je deze later eenvoudig terugkijken in jouw account onder het kopje ”Favorieten”.

Het verhaal achter het merk

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl de eigenaar Pascale de creatieve kant van de zaak voor haar rekening neemt en ook het publieke ‘gezicht’ van het label is, zorgt haar man Eddy voor de logistieke kant.

Als wereldreiziger had het echtpaar veel bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde voor hun echt als thuis. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap, de mensen – en natuurlijk de boho vibes. Zo kwamen ze op het idee om een webshop te lanceren voor unieke meubels en originele decoratieve items, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Hieruit is Bazar Bizar ontstaan, een label waarin ze hun eigen collecties hoogwaardige en luxe decoratieve elementen en woonaccessoires presenteren. Vier tot vijf keer per jaar reist het echtpaar af naar Indonesië, waar ze al een team van meerdere Balinese medewerkers hebben.

Alle items zijn op een duurzame manier en met de hand vervaardigd. Bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen! Hoe tof is dat? Doordat Pascale en Eddy het gehele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze daar ook de regie over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen een eerlijk loon voor hun werknemers.

Al met al betekent dit dat alles wat Bazar Bizar aanbiedt zowel natuurlijk, handgemaakt als ethisch verantwoorde is. Dit zijn dan ook de waarden waar ze op Orderchamp mee scoren.

En als deze waarden voor belangrijk voor jouw (web) winkel zijn, kun je hierop filteren. Zo kun je per categorie en subcategorie bepaalde waarden aanvinken. Meer tips hoe je optimaal gebruik maakt van ons platform als retailer lees je in het blog: ”5 tips die het online inkopen op Orderchamp gemakkelijker maken.”

Bij Orderchamp houden we van dit merk omdat het een breed scala aan producten heeft, ideaal om je winkels mee uit te rusten. Wat fijn is aan Bazar Bizar, is dat je hun producten in bijna elke categorie op onze site kunt vinden! Het merk heeft allerlei unieke producten voor in- en buitenshuis zoals: Kussens & Plaids, Kaarsen, Verlichting, Wall Art, Woondecoratie en Tuin & Planten. Het merk heeft een uitgebreid productaanbod en heeft daarnaast een onderscheiding gemaakt in verschillende collecties. Als je een fan bent van een bohemian en exotische sfeer, laat je dan inspireren door onderstaande collecties. Lees dus gauw verder!

Collecties

Bazar Bizar heeft verschillende collecties aangemaakt, waaronder The Raffia Summer collectie waarin je een veelvoud aan producten vindt zoals kussens, gemaakt van natuurlijke materialen en die met de hand gemaakt zijn. Je vindt de producten in verschillende maten en kleuren, de keuze is aan jou! Ook vind je hier verschillende tapijten, die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden.

Gezien het mooie weer raden we je aan de Outdoor summer collection te bekijken! De collectie geeft een echte vakantie sfeer met zomerse meubels voor in de tuin, balkon of dakterras. De stoelen en banken zijn gemaakt van Teakhout, een houtsoort die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar de teakboom wordt tegenwoordig op grote schaal aangeplant in de tropen. Dit leidt ertoe dat er grote verschillen zijn in kleur, gewicht, hardheid, enzovoort. Klanten kunnen dus een variatie verwachten in toon, aderen, korrelpatroon, uitloging, scheuren en knopen. Dit maakt deel uit van het natuurlijke karakter en de schoonheid van dit product!

In de collectie Mirror Mirror on the wall vind je een twintigtal verschillende spiegels, in een bohemian en exotische geest. Deze spiegels passen zowel in een binnen- als buitendecoratie. De spiegels worden omringd door prachtige kunstwerken. Spiegels hoeven niet saai te zijn, want met de stijlvolle spiegels van Bazar Bizar haalt jouw klant iets speciaals in huis. Naast bohemian en exotisch zijn er ook spiegels die zich perfect lenen voor een huisje aan de kust. Ontdek bijvoorbeeld de Papua spiegel met schelpjes!

Verlichting geeft sfeer! In de lampen collectie van het merk ontdek je veel soorten lampen in meerdere vormen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Veelgebruikte materialen in de lampen zijn bijvoorbeeld rotan en gras. Elk stuk is uniek en verschillend! Deze imperfectie maakt elke lamp van Bazar Bizar eigen.

Tot slot heeft het merk tal van woondecoraties die jouw klanten geweldig zullen vinden. Combineer verschillende handgemaakte producten met elkaar of ga voor de verschillende sets! De sets bestaan uit complimenterende producten om het voor jouw klanten gemakkelijker te maken productcombinaties te maken. Alle collecties passen bij elkaar gezien de overheersende bohemian stijl en neutrale kleuren. Daarnaast hebben de producten een verhaal en is dit voor de klant leuk aan zijn of haar gasten te vertellen! Neem gerust een kijkje in de woondecoratie categorie, voor nog meer keuzes en inspiratie! Elk product is uniek en bijzonder.

Op de hoogte blijven van nieuwe producten en/of collecties van Bazar Bizar? Volg dan het merk en ontvang automatisch een e-mail als een product in prijs is verlaagd! Dit doe je bij het storefront van het merk. Jouw gevolgde merken vind je vervolgens terug in jouw account onder het kopje ”Merken”.

Interesse in een van bovenstaande producten? Bestellen kan zonder een minimum orderwaarde en een levering binnen 1-3 werkdagen! Ontdek alle categorieën van Bazar Bizar nu op Orderchamp! Veel shopplezier ;).

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram