Eenvoudig inspirerende merken en unieke producten ontdekken op onze online groothandel doe je zo

Met inmiddels ruim 9.000 retailers is Orderchamp dagelijks bezig om het online inkopen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Door middel van slimme algoritmes proberen wij merken en producten te laten zien die voor jouw type (web) winkel interessant zijn. Daarnaast zijn er een hoop functies ingebouwd op het platform die het browsen voor jou als retailer gemakkelijker maken. Benieuwd? In dit blog presenteren we de tools en leggen we kort uit hoe dit in zijn werk gaat. Lees dus gauw verder en ga meteen zelf aan de slag!

Inhoud:

 1. Volg je favoriete merken
 2. Chat direct met merken
 3. Bewaar jouw favoriete producten
 4. Filtermogelijkheden
  – Op minimale orderwaarde
  – Op waarden
  – Op korting
 5. Cross-category selling

1. Volg je favoriete merken

Zie je tijdens het browsen een gaaf merk voorbij komen die je graag in de gaten wilt houden? Ook dit kan nu gemakkelijk op ons platform. Wij hebben namelijk een ”Volg” functie geïnstalleerd waarmee jij inspirerende merken kunt volgen. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe collecties en producten door meldingen die je van ons via de e-mail ontvangt. Het overzicht van welke merken jij volgt zie je terug in jouw account onder het kopje ”Merken”.

2. Chat direct met merken

We hebben het voor retailers en merken mogelijk gemaakt om via Orderchamp direct onderling te chatten. De chat is een eenvoudige manier voor retailers om direct vragen te stelen aan bepaalde merken. Zo kun je om productspecificaties of persoonlijk advies vragen. Daarnaast kan het een goed middel zijn om eventuele problemen die tijdens de bestelling voorkomen rechtstreeks onderling op te lossen. Zodra het gesprek gestart is, vind je de chat in je profiel bij ‘Inbox‘.  

3. Bewaar jouw favoriete producten

Het zal je verbazen hoe veel inspirerende merken unieke producten aanbieden op Orderchamp. Zie jij door de bomen het bos niet meer? En wil je jouw selecties later terugkijken en beoordelen? Ook daar hebben wij een oplossing voor. Met de ingebouwde ”Favoriet” functie kun je jouw favoriete producten van meerdere merken opslaan. Dit doe je door elk product te markeren met het hartje. Deze kun je dan later overzichtelijk terugvinden in jouw account onder het kopje ‘Favorieten‘. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken. Shop vervolgens later de producten die jij wilt aanschaffen voor jouw type (web)winkel.

Bij elke storefront vind je rechtsonder de chat en volg mogelijkheid. Zie de afbeelding hieronder met het storefront van een van onze merken. Bij de producten zie je dat het middelste product is aangevinkt met het hartje en dus een favoriet is geworden.

Je vindt jouw (chat) inbox, (gevolgde) merken en favorieten (producten) allemaal terug op jouw account. Dit doe je door op het poppetje rechtsboven de webpagina te klikken. Je zult dan in onderstaand scherm terecht komen.

4. Filtermogelijkheden

We zijn constant bezig het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor onze retailers. Filtermogelijkheden toevoegen aan het platform is daar een van. Met deze nieuwe tool kunnen onze retailers eenvoudig filteren op eigenschappen die zij belangrijk vinden bij het inkopen van producten. Of dit nu gaat om een product met korting, een specifieke waarde, een minimale orderwaarde of enkel de nieuwste producten; dit kan nu allemaal in de linker menubalk! Hieronder lees je meer over de verschillende opties.

Op minimale orderwaarde

Wij geven op Orderchamp de mogelijkheid aan merken om twee minimale orderwaarden in te stellen: één voor de eerste bestelling en één voor vervolgbestellingen. Wanneer je nooit eerder bij het merk hebt besteld, geldt de minimale orderwaarde voor de eerste bestelling. Heb je al een keer eerder bij het merk besteld? Dan kan het zijn dat de minimale orderwaarde dit keer hoger ligt, afhankelijk van wat het merk heeft ingesteld.

Bij elke storefront staat duidelijk aangegeven wat de minimale orderwaarde is. Dit staat net onder de storefront naam en bovenaan in je winkelwagen wanneer je begint met bestellen. Zie het scherm hieronder. 

Minimale orderwaarden verschillen per storefront. We adviseren merken altijd om deze zo laag mogelijk in te stellen, zodat je gerust eerst een kleinere bestelling kunt plaatsen om het product te bekijken en eventueel later terugkomt voor een grotere bestelling. Op de Orderchamp homepage vind je ook een sectie met ‘Lage minimale orderwaarden‘ waar wij merken uitlichten die een minimale orderwaarde van €50 of lager hebben. Daarnaast kun je ook per categorie filteren op de minimale orderwaarde naar jouw keuze.

Op waarden

Bij Orderchamp laten wij alleen merken toe met een verhaal. Dit maakt het platform onderscheidend. Bovendien weten wij dat veel van onze retailers waarden belangrijk vinden bij de aanschaf van producten. Daarom hebben wij het onze retailers gemakkelijk gemaakt producten te ontdekken gebaseerd op waarden die passen bij hun eigen winkel DNA en de wensen van hun klanten. De volgende waarden kunnen retailers aanvinken per categorie op Orderchamp:

Selecteer eenvoudig per categorie de waarden die jij belangrijk vindt. Dit kun je al doen op de homepagina. In de afbeelding hieronder zie je waar je dit terugvindt.

Op kortingen

Onze merken kunnen verschillende soorten korting voor (individuele) producten instellen, bijvoorbeeld rondom Black Friday, oude collecties of jou als nieuwe retailer welkom te heten. Je ontdekt alle producten met korting door hier op te filteren per categorie of merk in kwestie.

Let op: er geldt altijd één korting tegelijk en dat is de hoogste!

In de onderstaande afbeelding zie je bovenaan in de linker menubalk de subcategorieën van de categorie waar je je in bevindt. Daaronder kun je filteren op nieuwe producten of kortingen, op waarden, orderwaarden en de levertijd die jouw voorkeur hebben.

In de linker menubalk zie je filters, waarden, minimale orderwaarde en bezorgtijd

5. Cross-category selling

Cross-category selling bestaat uit het aanbieden van verschillende complementaire producten uit andere categorieën aan jouw klanten. Dit zijn nieuwe producten die je als retailer kan toevoegen aan jouw huidige assortiment. Het doel hiervan is om jouw klanten te voorzien en inspireren met producten die hun initiële aankoop optimaliseren of versterken. Als boekhandel zou je bijvoorbeeld naast schriften, pennen en boeken ook snoep kunnen verkopen. Snoep wordt namelijk vaak gegeten bij het leren of studeren. Of heb je een beauty salon? Dan kun je aan jouw assortiment beauty producten bijvoorbeeld supplementen, leuke armbanden of haar accessoires toevoegen. Afhankelijk van jouw type winkel kun je manieren vinden jouw productcategorieën uit te breiden.

Vaak zien we dat onze retailers dit spannend vinden, terwijl het toevoegen van extra categorieën veel voordelen kan opleveren. Dit geeft jou als retailer namelijk een onderscheidend voordeel boven jouw concurrentie. Indien jij meer product categorieën aanbiedt, maakt dit het voor jouw klant veel interessanter jouw (web)winkel te bezoeken.

Browse eens op jouw gemak door de meerdere (sub)categorieën op Orderchamp. Durf een keer een nieuw product aan te bieden, dat wellicht aantrekkelijk is voor jouw (online) winkelbezoekers. Nog beter: vraag welke producten jouw klanten tof vinden via bijvoorbeeld social media of e-mail. Heb je een fysieke winkel? Spreek dan vooral jouw klanten eens aan.

Meer weten over de voordelen van inkopen via Orderchamp? Bekijk onze inkooppagina en zie wat Orderchamp voor jou als retailer kan betekenen. Nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar [email protected] of bel ons op +31 20 308 0808.

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram