Bescherm je winkelpersoneel tegen het coronavirus

De meeste winkels openen langzaam maar zeker weer hun deuren, of zijn al die tijd open gebleven en gaan weer meer klanten ontvangen. Door de toenemende drukte in de winkelstraten is het belangrijk dat retailers beschermd blijven tegen het coronavirus. Retail is immers een contactberoep. Gezien onze internationale positie als online groothandel met merken en retailers uit landen zoals Duitsland, België en Frankrijk, waar het dragen van een mondkapje al (deels) verplicht is, voelen wij ons genoodzaakt onze retailers hierbij te ondersteunen. Het kan lastig zijn om mondkapjes te verkrijgen en daarom helpen wij onze retailers door 3.000 mondkapjes gratis beschikbaar te stellen. Lees in dit blog wat dit initiatief precies inhoudt.

Al onze retailers en merken hebben in meer of mindere mate de impact gevoeld van de afgelopen 2 maanden. Veel winkeliers kampen met omzetverlies en snakken naar het einde van de lockdown(s). Het wegstromen van winkelbezoekers heeft ook een direct effect op de merken, die logischerwijs minder verkopen. Wij doen er dan ook alles aan om hen te helpen waar dit kan.

Met een verwacht toenemend aantal winkelbezoekers op de korte termijn is het belangrijk dat retail personeel beschermd blijft tegen het coronavirus. Via relaties heeft Orderchamp dan ook 3.000 mondkapjes weten te verkrijgen, die verdeeld kunnen worden onder onze winkeliers. Fulfilment partner Montapacking werkt samen met Orderchamp aan dit initiatief en verzorgt de verzending.

Hoe werkt het precies?

Elke retailer met een fysieke winkel die aangesloten is bij Orderchamp krijgt in de checkout de keuze om 2 gratis mondkapjes te ontvangen bij een bestelling boven de €200,-. De mondkapjes worden los verstuurd en binnen 5 werkdagen verzonden door onze partner Montapacking. Weet je niet zeker of je de mondkapjes nodig gaat hebben? Maak dan geen gebruik van de optie en zorg voor meer mogelijkheden voor je collega-winkeliers. Dit initiatief geldt namelijk zolang de voorraad strekt.

Type mondkapjes

De mondkapjes die wij verstrekken zijn geen officiële zorg-mondkapjes. Die zijn bedoeld voor het hard-werkende zorgpersoneel; we moeten hen koste van kost beschermen. Het zijn mondkapjes bedoeld voor in het openbare leven, zoals in de winkel of in het openbaar vervoer. Let wel; we zijn nog steeds genoodzaakt om 1.5m afstand te houden zoals het RIVM voorschrijft: “Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

Naast het dragen van mondkapjes zijn er ook andere voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen als winkelier. Hieronder volgen een aantal belangrijke tips bij het openen van een fysieke winkel. In onze vorige blogpost lichten we deze nader toe.

  1. Zet desinfecterende gel neer bij de ingang
  2. Geef veiligheidsvoorschriften duidelijk weer
  3. Zorg dat jouw winkel goed schoongemaakt wordt
  4. Breng (slimme) markeringen aan op de winkelvloer
  5. Plan winkelafspraken in met jouw klanten
  6. Bezorg (het zelf)
  7. Digitaliseer waar mogelijk!

Aanbod van trendy mondmaskers op Orderchamp

We zijn met enkele van onze merken in gesprek hoe wij de inkoop van ‘trendy mondmaskers’ kunnen faciliteren aan onze retailers, zodat zij deze kunnen doorverkopen aan consumenten. Daarmee optimaliseren we de logistieke keten en dragen we samen bij aan een betere bescherming van de samenleving. We zullen het aanbod van deze mondmaskers zo goed mogelijk proberen te controleren zodat we een ‘eerlijk’ en veilig assortiment creëeren (eerlijke prijs, juiste veiligheidsvoorschriften), maar we vragen hier ook om medewerking van de hele community.

Doordat het dragen van mondkapjes in meerdere landen verplicht dan wel aanbevolen is door de lokale overheden, verwachten wij een groeiende vraag onder onze gebruikers. Heb je ideeën of suggesties? Neem dan contact met ons op. We houden je op de hoogte.

Ecommercenews.nl sprak met Joost Brugmans, CEO Orderchamp, over de actie. Lees hier het uitgebreide interview.

* Disclaimer: Let op! De mondkapjes zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Het dragen van mondkapjes is niet volledig beschermend. Het RIVM verklaart hierover: “Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.” Orderchamp kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gezondheid van het winkelpersoneel of elk ander individu die de via Orderchamp marktplaats verkregen mondkapjes gebruikt. Mocht je nog vragen hebben over dit initiatief of de mondkapjes, neem contact met ons op via ons helpcentrum.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram