Langzaam maar zeker openen steeds meer winkels hun deuren, uiteraard wel met gepaste veiligheidsmaatregelen. We zien dat veel fysieke winkeliers al dan niet creatieve oplossingen hebben bedacht om de anderhalve-metereconomie in hun winkel te waarborgen. In dit blog geven wij 8 essentiële tips aan retailers om de veiligheid van hun personeel en klanten tijdens het shoppen te garanderen. Veilig blijven verkopen doe je zo!

1. Maar eerst: was je handen!

Het lijkt op dit moment vrij voor de hand liggend, maar toch vergeten veel mensen deze belangrijke eerste stap. Of het nu jouw personeel of klanten zijn, de handen meerdere keren per dag wassen is een onontkoombare regel. Bij de ingang van jouw winkel raden wij aan flessen met desinfecterende gel en/of wegwerphandschoenen te plaatsen. Zet hier wel een prullenbak neer, de plastic handschoenen moeten natuurlijk niet het milieu belasten door op straat te worden gegooid. Om het aantrekkelijk te maken kun je de desinfecterende gel in een mooie zeepdispenser overgieten. Wees creatief!

2. Veiligheidsvoorschriften weergeven

Geef allereerst het maximum aantal klanten aan dat tegelijkertijd in jouw winkel mag zijn. Hang jouw regels aan de buitenkant van de winkel en herhaal deze wederom binnen in de winkel. Doe dit vooral op strategische plaatsen zoals vlakbij de paskamers, entree en overige specifieke secties in jouw winkel. Ook hierbij adviseren we deze borden op creatieve wijze eigen te maken. Bepaal zelf een achtergrondkleur en lettertype die bij jouw type winkel past. Je kunt deze posters zelf eenvoudig zelf ontwerpen in bijvoorbeeld Canva. Inspiratie nodig? Op Pinterest zijn de ”Wash Your Hands” posters een heuse trend!

3. Een schone winkel is een veilige winkel

Voordat je open gaat is het belangrijk dat jouw winkel schoon is en er opgeruimd uit ziet. Dit maakt het voor de klanten aantrekkelijker jouw winkel te betreden. Begin met een grote schoonmaak door het opruimen van alle plaatsen die mensen aanraken en gebruiken, zoals de deuren, de handgrepen, de winkelmanden, de paskamers, de pinautomaten e.t.c. Volgens een recent artikel over de beste desinfecterende reinigingsmiddelen in 2020, lijken de meest aanbevolen merken Purell, Lysol en Clorox te zijn.

4. Draag een mondkapje

In het dagelijks leven worden mondkapjes sterk aanbevolen en in sommige landen zelfs verplicht. Gedraag je als een verantwoordelijke winkeleigenaar en zorg voor een masker voor jouw personeel. Jouw werknemers zullen zich veiliger voelen te bewegen in de winkel en zo met meer plezier werken. Daarnaast straalt het een verantwoord beeld uit naar winkelbezoekers. Als het haalbaar is, probeer dan ook maskers uit te delen aan je klanten bij binnenkomst. Je kan voor beide eenvoudig je eigen stoffen mondkapjes maken met naald en draad. Wees hierbij origineel en geef het een kleurtje of zet er bijvoorbeeld jouw merknaam of logo op. Er zijn veel tutorials op YouTube te vinden om deze maskers te maken en het is relatief snel! Een aantal van onze merken is ook al begonnen met het verkopen van standaard en trendy (wasbare) mondkapjes op ons platform, je vindt deze bij de resultaten uit de zoekmachine op mondmasker en mondkapje.

5. Markeringen

Garandeer de sociale afstand voor de algemene veiligheid van iedereen. Wanneer je jouw winkel (her)opent, probeer dan het aantal mensen in de winkel zoveel mogelijk te beperken en zorg ervoor dat klanten en medewerkers allemaal de benodigde afstanden respecteren. Breng markeringen aan op de grond of installeer bijvoorbeeld een ‘’ klantenverkeerslicht ’, wat jouw klanten zal aanmoedigen om de nieuwe maatregelen te respecteren. Geef met pijlen aan welke route jouw klanten moeten bewandelen. Doe dit slim en maak het in- en uitstroom proces zo gunstig mogelijk zodat klanten jouw hele assortiment tijdens hun looproute te zien krijgen.

6. Winkelen op afspraak

Werk zoveel mogelijk op afspraak, zodat de klantcontacten gedoseerd kunnen worden. Organiseer deze winkelafspraken met jouw klanten. Je kunt ze uitnodigen om op afspraak te komen door dit op de ingang van jouw winkel weer te geven. Een andere manier is om jouw klanten via sociale media op te roepen winkelafspraken met jou in te plannen. Vraag jouw klanten jou een privé bericht of e-mail te sturen met het gewenste tijdstip en houd zelf in een kalender bij welke klant wanneer komt. Er bestaan ook handige applicaties zoals Timify en Shedul waarop jouw klanten een tijdslot kunnen kiezen om in uw winkel te winkelen. Via deze applicaties ontvangen ze simpelweg een QR-code die ze via hun smartphone kunnen downloaden en hoeven ze die alleen nog maar te scannen bij de ingang van de winkel. Deze persoonlijke ervaring zullen ze zeer op prijs stellen. Aan de andere kant profiteer jij van een betere klantrelatie en kan je real-time feedback vragen over producten en collecties.

7. Bezorg (het zelf)

Komen jouw klanten toch niet graag naar de winkel, ondanks de inspanningen die je hebt geleverd? Bied jouw klanten dan een bezorgservice aan! Het verzenden van een pakket lijkt simpel, maar er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is de verpakking van de bestelling jouw visitekaartje! Besteed dus voldoende aandacht aan het logistieke proces. Jouw klant bestelt het liefst via de webshop of social media en verwacht hierbij een snelle levering. Meestal worden pakketten aan het einde van de dag bij het postkantoor opgehaald en de volgende dag bij jouw klant bezorgd. Wil je niet dagelijks naar het postkantoor of een vast contract afsluiten? Je kunt het verzenden van pakketten ook gemakkelijk online regelen! Dit kan bijvoorbeeld via PostNL of DHL.

Woont jouw klant dichtbij jouw winkel? Bezorg het pakketje zelf! Let wel: lever de (online) bestellingen tot aan de voordeur, treed niet binnen en houd wederom hier een gepaste afstand.

8. Tot slot: digitaliseer waar mogelijk

Via websites en social media kun je jouw klanten blijven informeren over de voortgang van jouw winkel. Als je nog steeds geen online winkel hebt, is het tijd om hieraan te beginnen! Maak er een of gebruik degene die je al hebt, en maak deze zo aangenaam en praktisch mogelijk voor jouw klanten. Plaats al jouw producten op de website en bied o.a. een duidelijke omschrijving van de producten aan, gebruik mooie productfoto’s, beschrijf het materiaal en/of de afmetingen. Dit proces nodigt jouw klanten uit om door jouw platform te bladeren en virtueel hun aankopen te doen. Er zijn twee opties: ten eerste hebben ze de mogelijkheid om op jouw site te kopen, of ten tweede kunnen ze een bestelling plaatsen op jouw website en betalen en het product bij de fysieke winkel afhalen. In een eerdere blog gaven we uitleg over hoe jij jouw webwinkel nu gratis en simpel kunt starten. Lees hier meer over onze Lightspeed Deal. Alleen samen krijgen we het virus onder controle.

Tip: lees het Protocol Verantwoord Winkelen. Meer weten over veiligheidsmaatregelen voor jouw branche? Download hier verschillende Protocol-checklists.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram