Hoe je een slaapkamer, woonkamer en badkamer omtovert voor optimaal cocoonen

De ”cocoonen” trend is juist nu aanweziger dan ooit. Cocoonen betekent letterlijk het zichzelf terugtrekken uit de maatschappij om tijd door te brengen in eigen huis, tuin en/of met de kinderen. Op Orderchamp is hier een breed assortiment passende producten in verschillende categorieën voor te vinden. Er zijn producten voor elke kamer in huis. In dit blog delen we een aantal mooie merken om een ”cocooning proof” woonkamer, slaapkamer en badkamer te creëren.

Momenteel spenderen consumenten veel van onze tijd binnenshuis. Het is dan ook essentieel om ons interieur en de objecten om ons heen te heroverwegen, en om ons dagelijkse leven comfortabeler én gezelliger in te richten. Van een gezellige slaapkamer met kussens & plaids, tot een woonkamer met geur kaarsen en badjassen voor in de badkamer. Laat je inspireren door de door ons samengestelde collecties met verschillende merken op de cocooning pagina.

Alles voor een knusse woonkamer

Comfortabele stoelen

In de subcategorie Meubels op Orderchamp vind je een selectie comfortabele designstoelen. De iconische lounge stoelen van bijvoorbeeld Jesper Home hebben een prachtig ontwerp en zijn gemaakt met hoge kwaliteit materialen. Ze scoren ook op comfort en functionaliteit. Niets lekkerder dan relaxen in een van deze fauteuils!

Jesper Home

Geur voor een goed humeur

Een ruimte die lekker ruikt, is gelijk een stuk aangenamer om in te verblijven. Bekijk eens de categorieën kaarsen en huisverfrissers. Hier zijn er veel verschillende stijlen en geuren te ontdekken! Vergeet hierbij niet dat je ook waarden kunt selecteren die je wilt toepassen op de producten. Kies bijvoorbeeld voor enkel milieuvriendelijke en handgemaakte producten, of ga voor Dutch Design. Zo vind je gelijk het passende product voor jouw (online) winkel!

Vandaag houden we het simpel maar betekenisvol met het merk Gascoigne & King, een nieuw trendy merk in Nederland. Het merk presenteert luxueuze geurkaarsen en geurstokken voor in huis. De producten zijn ontworpen voor een ecologisch doel en ze hebben een eenvoudig en elegant ontwerp.

Gascoigne & King

Zacht onder de voeten met de juiste kleden

Er gaat er niets boven een zacht tapijt. Op Orderchamp hebben wij verschillende merken tapijten. Kijk welke stijl het best bij jouw (online) winkel past. Ga je voor een bohemian stijl, voor gewoven tapijten, on-trend stukken, Marokkaanse invloeden of liever tapijten speciaal voor kids? Bekijk in het laatste geval eens de getekende dieren tapijten van Love By Lily of de grappige designs van Maison Deux!

Voor een wilde en Scandinavische sfeer kiezen we vandaag voor dierenhuid (echt of synthetisch). Hier is het merk Dyreskinn passend, dat milieuvriendelijke gelooide tapijten (90%) van Europese oorsprong heeft. Alle tapijten worden namelijk gemaakt van restproducten van de vleesindustrie. Hier staan wij bij Orderchamp natuurlijk achter!

Dyreskinn

Of ga voor klassiek modern met de prachtige merken Kuatro Carpets en Louis De Poortere. Kuatro Carpets levert vloerkleden van hoge kwaliteit, veel afmetingen zijn hierbij mogelijk. Of je nu een klassiek, landelijk of een modern interieur hebt, een Kuatro vloerkleed past in elk interieur. Kuatro vloerkleden zijn hip en trendy! Louis de Poortere is een Belgisch merk met inmiddels bijna 100 jaar expertise! Modern en eigentijds, de kleden van Louis De Poortere passen in elk interieur. Voor elk type huis en voor elke woonstijl is er een mooi tapijt te vinden. De collectie vloerkleden van Louis de Poortere is uitgebreid en kenmerkt zich door unieke dessins en zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Louis de Poortere

Bekijk hier het gehele assortiment in de categorie tapijten op Orderchamp.

Wanddecoratie

Decoreren van het huis zet zich voort in wanddecoratie. Het is essentieel om elementen op de muren te gebruiken en verschillende decoratieve objecten te verzamelen. Mix & Match schilderijen, dromenvangers of probeer iets origineels en ga voor gewoven stukken.

Laat je in het laatste geval eens inspireren door het merk Studio Nom. Nom werd geboren in Swaziland en groeide op in Nederland na 12 jaar in de mode, hier begon de maker aan haar eigen creatieve reis. Nom onderzocht verschillende technieken voordat ze weven en macrame volledig omarmde. Naarmate haar kennis en vertrouwen groeiden, werd ze steeds comfortabeler om dingen weg te laten en dat was waar haar geo wallhangings vorm begonnen te krijgen. Hierbij zijn de belangrijkste ingrediënten eenvoud, schoonheid en eerlijkheid. De gewoven stukken voegen een bohemian tintje toe aan elk interieur!

Studio Nom

Bekijk hier de categorie wanddecoratie op Orderchamp en ontdek overige producten en merken.

Lekker luieren in een fijne slaapkamer

Om een cocooning proof slaapkamer te creëren is het essentieel om te spelen met materialen zoals fluweel, linnen, wol en deze met elkaar te combineren. Dit geeft een effect van comfort en warmte. Bovendien is het bed het meest aanwezige element dat we in de slaapkamer opmerken. Zachte dekens of grof gebreide dekens, ze hebben het voordeel de sfeer in huis te verwarmen maar ook om een gezellige uitstraling te geven. Combineer de dekens met verschillende kussens. Aarzel niet om ze te vermenigvuldigen om zo een meer vol effect te creëren. Deze look nodigt uit om de hele dag in bed te luieren met een spannende film of goed boek.

De juiste kussens & plaidsOntdek voor elegantie in de slaapkamer eens het merk AAI Made with Love. Dit merk presenteert producten die zijn geïnspireerd op reizen door Zuidoost-Azië, zoals donzige kussens waar je klanten dol op zullen zijn! Al hun producten zijn gemaakt van ruwe en natuurlijke materialen die hun producten authenticiteit geven. Ontdek hun Kussens & Plaids, Bad & Beddengoed en Woondecoratieproducten. Om de perfecte cocooning-inrichting te maken, vergeet ook de tapijten niet, die van AAI die met liefde zijn gemaakt.

AAI Made With Love

Bekijk daarnaast het merk Stapelgoed en de verschillende categorieën die allemaal geschikt zijn voor een cocooning proof interieur. Het merk heeft authentieke objecten die allerlei materialen, patronen en kleuren combineren. Vooral de verrassende en uitgebreide collectie Kussen & Plaids raden wij hierbij aan om in cocooning sferen te komen. Mix & Match prints, combineer kleuren en ga zo voor een volumineus effect in de slaapkamer.

Stapelgoed

Zacht beddengoed

Beddengoed is een essentieel onderdeel van de inrichting van de slaapkamer. Naast dat deze moeten matchen met de overige look & feel van de slaapkamer, moeten ze ook comfortabel zijn. Het beddengoed moet uitnodigen om de hele dag – en nacht in te willen liggen.
 
Een mooie manier om dit te doen is met de prachtige collecties linnen lakens van Linen Tales. De producten van Linen Tales geven een vleugje zachtheid aan moderne huizen. Bij Orderchamp vind je hun producten in verschillende stijlen en categorieën; en voor verschillende functies. Naast beddengoed voor de slaapkamer en de badkamer, heeft het merk zelfs linnenproducten voor de keuken en de kinderkamer. Daarmee is Linen Tales een juiste keuze voor alle cocooning doeleinden!

Linen Tales

Sfeervolle verlichting

In de slaapkamer, zoals in alle kamers van het huis, is het ideaal om de lichtbronnen te vermenigvuldigen. Naast de hooflamp kun je gaan voor meerdere zachtere lampen om bijvoorbeeld bij te lezen of om extra warmte toe te voegen. Bekijk alle verlichting op Orderchamp.

Ga voor origineel met de lichtballen slingers van Cotton Ball Lights! Je kunt zelf de samenstelling van de slinger kiezen. Er zijn allerlei kleuren en maten beschikbaar, voor zowel binnen als buiten op een balkon of patio.

Cotton Ball Lights

Badkamer benodigdheden

Omarmende handdoeken

Zachte tinten, zachte materialen en verwarmende materialen zijn de sleutel voor een cocooning badkamer. Bij Orderchamp vind je al die elementen in de volgende categorieën: Handdoeken, Badjassen en Badkamer Accessoires.
 
Ontdek in een cocoonachtige geest eens het merk Lantara en de collectie hamman handdoeken, ontworpen met een zachte en aangename stof. Naast een collectie duurzame en eerlijke handdoeken, presenteert het merk ook een schattige collectie make-up tassen en verschillende plaids.

Lantara

Huidverzorging

Voor huidverzorging adviseren we je eens een kijkje te nemen bij het kleurrijke merk Nathalie Bond! Eenvoudige, biologische en volledig natuurlijke huidverzorging. Dit zijn diervriendelijke producten waar jouw klanten dol op zullen zijn. Zo is er ook een Home Spa Gift Set, een Man Gift Set en een Mama & Baby Gift Set. Persoonlijk én ideaal om de cocooning periode mee door te komen.

Nathalie Bond

Badjassen

Niks is lekkerder dan de hele dag rondlopen in een badjas. Zeker voor cocooning is dit een item die niet mag ontbreken. Bij Orderchamp vind je het merk Bo Weevil met een collectie gecertificeerde biologisch katoenen badjassen voor het hele gezin! Deze zijn ook te customizen!

Bo Weevil

Interesse in bovenstaande producten en merken voor jouw (online) winkel? Bekijk de volledige cocooning collectie nu op Orderchamp!

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram