Een bericht van onze CEO – Joost Brugmans

De komende maanden zullen uitdagend zijn voor het retaillandschap. Bij Orderchamp hebben we de juiste maatregelen genomen om ons in te blijven zetten voor onze missie om lokale gemeenschappen over de hele wereld te versterken.

Ongetwijfeld zullen wij de komende tijd minder consumenten vinden in onze lokale winkelstraten. Helaas zullen sommige retailers hun winkels tijdelijk moeten sluiten, om zo te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Dit heeft gevolgen voor zowel merken als retailers. Weet dat Orderchamp er is om je te ondersteunen!

Hoewel je de komende periode misschien niet zoveel fysieke klanten zult bedienen, zijn er andere activiteiten die je in de tussentijd kan ondernemen om jouw bedrijf te laten groeien en sterker dan ooit terug te keren.

Start nu gratis jouw webwinkel!

We hebben ons netwerk verzameld om extra oplossingen voor onze gebruikers te vinden. Met trots kondig ik aan dat we iets ongelooflijks voor onze klanten hebben geregeld. Onze vrienden van Lightspeed zullen speciaal voor Orderchamp-klanten tot 6 maanden gratis software aanbieden om een ​​professionele webwinkel te starten. De opstart van jouw webshop wordt tevens kosteloos geconfigureerd door een Lightspeed maatwerk partner. Bovendien zal onze partner Mollie (die Lightspeed eCom Payments mogelijk maken) meedoen door in deze uitdagende tijden de allerlaagste betaaltarieven aan te bieden. Dit betekent dat je jouw webwinkel in een mum van tijd kan laten draaien, terwijl je profiteert van minimale operationele kosten. De actie geldt tot 31 mei 2020 en voor nieuwe Lightspeed klanten.

Orderchamp wil hieraan bijdragen door onze klanten extra diensten aan te bieden. Ons team is enorm deskundig in het opzetten van e-commerce-activiteiten, het beheren van inventaris of het verbeteren van operationele aspecten – en we hebben beschikking tot een groot netwerk in de branche. We denken graag mee om je door verschillende uitdagingen te helpen. Stuur vooral een e-mail naar ons support team, maak een ticket aan via ons helpcentrum of bel ons tijdens kantooruren en we verbinden je met het juiste contact. Samen komen we hier doorheen!

Bereid je op een verstandige manier voor op betere tijden

Aan de positieve kant, ook deze situatie duurt niet eeuwig. Bij Orderchamp doen we er alles aan om onze gebruikers klaar te stomen voor het herstel door 1) de aanbodzijde met onze merken te optimaliseren, 2) de navigatie van onze marktplaats te verbeteren en 3) enkele langverwachte functies te lanceren om je terugkeer sterker te maken dan ooit.

Omdat we fysiek contact zoveel mogelijk moeten vermijden, is een van de weinige manieren om producten in te slaan en te verkopen via digitale kanalen – en dit is nou precies ons vakgebied. Hoewel ons team vanuit huis werkt, wil ik nogmaals bevestigen dat ons platform geopend is en dat de meeste van onze merken hun producten gewoon kunnen leveren. Wel raden wij onze retailers ten zeerste aan om hun voorraad te verminderen om zoveel mogelijk kasreserves op te bouwen. Koop dus in kleinere hoeveelheden in; we bieden niet voor niets lage bestelminima per merk, wat betekent dat je eenvoudig een her-bestelling kan plaatsen.

“Koop alleen het absolute minimum in. Dit lijkt misschien vreemd te horen vanuit ons, maar zorg ervoor dat jij jouw bedrijf in stand kunt houden. Cash is king!”

Door ons interne chat-systeem te gebruiken, kan je in deze uitdagende tijd met merken onderhandelen over speciale voorwaarden. Ben je (nog) niet klaar om te bestellen omdat je minder klanten bedient of heb je jouw bedrijf tijdelijk gesloten? Dan kan je onze marktplaats nog steeds gebruiken om jouw bedrijf voor te bereiden op betere tijden: dit kan je doen door onze volg- en favorieten functie te gebruiken, waarmee je eenvoudig ‘wishlists’ kunt samenstellen terwijl je unieke merchandise voor jouw bedrijf ontdekt.

Samen staan we sterker

Vanwege onze grote community hebben we inzichten van meer dan 9.000 retailers en 750 merken in heel Europa, en we breiden deze kennis elke dag uit. In de komende periode zullen we gegevens gaan delen via de volgende initiatieven: 1) we hebben een educatieve pagina opgezet die retailers en merken helpt de storm te doorstaan, 2) we zijn begonnen met het voorbereiden van groepswebinars om onze gebruikers te helpen met nieuwe ideeën (de eerste gaat over het opzetten / verbeteren van jouw webwinkel), en 3) we hebben een community pagina op Facebook opgezet voor onze retailers, waar ze informatie met elkaar kunnen delen en lopende onderwerpen kunnen bespreken.

Meld je nu aan voor de eerste webinar

Namens het hele Orderchamp-team wensen wij je veel succes en vooral een goede gezondheid tijdens deze moeilijke tijden. Laten we elkaar zo goed mogelijk ondersteunen en positief blijven over de toekomst.

Wees voorzichtig maar blijf bovenal veilig,

Joost Brugmans

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram