Ontdek 5 handige manieren om te verkopen op Orderchamp

Wij helpen onze merken graag om het maximale uit Orderchamp te halen zodat ze goed zijn voorbereid op drukkere tijden die komen gaan. Hoe kan jij als merk Orderchamp optimaal gebruiken zodat je in drukkere tijden een vliegende start krijgt? Wij zijn hier om jou te helpen; daarom geven we je in dit blog 5 handige tips.

1. Professioneel storefront

Het begint bij de basis: jouw storefront. Retailers scrollen door ons platform op zoek naar de gaafste merken en producten. Zowel visueel als tekstueel heeft de storefront van een merk grote invloed op het koopgedrag van retailers. Wil je extra opvallen als merk? Zorg dan dat jouw storefront een professionele uitstraling heeft! Dat begint bij een goede storefront foto. Wij raden onze merken aan hierbij hun merk logo te gebruiken i.p.v. een foto van een persoon, product of sfeerbeeld. Zorg ervoor dat de essentie van je merk zichtbaar is, een logo past dan het beste. Deze foto zien retailers ook als ze met je chatten, hier komen we later in dit blog op terug.

Naast de storefront foto krijgt jouw pagina ook een passende banner. Om de kwaliteit van het platform te waarborgen en om te zorgen dat jouw storefront de juiste sfeer uitstraalt, maken onze designers jouw banner. Dit doen we uiteraard mede op basis van jouw wensen. Lees hier hoe we precies te werk gaan.

Zie hieronder twee inspirerende storefront voorbeelden van Heinen delfts blauw en DesignClaud.

Naast de visuele presentatie van jouw merk in het storefront, is het van belang jouw biografie op orde te hebben. Dit is het stukje tekst dat op jouw storefront verschijnt, waarin je jouw merk als het ware ‘pitcht’ bij een retailer. Het is daarom verstandig dit stukje tekst zo pakkend en duidelijk mogelijk te schrijven, waardoor je aantrekkelijk bent en opvalt. Voor retailers is dit namelijk het verkooppraatje dat ze geven aan de consument, die het verhaal achter een merk of product steeds belangrijker vinden. Zorg dus dat je jouw unieke merk verhaal goed over brengt en noem hierbij bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, persoonlijke details of waarden. Dit maakt jouw merk eigenBekijk hieronder het voorbeeld van een goed merkverhaal van Brandt Kaarsen. Hieronder wordt onder andere duidelijk wat ze aanbieden, door wie het merk is opgericht en informatie gegeven over het productieproces.

Tot slot kun je door het aanmaken van collecties binnen je storefront de retailer op jouw pagina op de hoogte houden en verhoog je zo de kans dat zij een (her)aankoop doen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van een Zomercollectie of Bestsellers. Lees hier alles over collecties.

Wil je meer weten over het instellen van jouw storefront? Of ben je benieuwd of jouw storefront aan verbetering toe is? Lees dan dit support artikel of geef ons een belletje.

2. Aantrekkelijke marges en minimale bestelhoeveelheid

Bij Orderchamp adviseren wij een minimale marge van x2. Zo blijft het voor onze retailers aantrekkelijk om bij jouw merk in te kopen. Zorg dat je eerlijk bent over je adviesprijzen en verkoop niet rechtstreeks aan consumenten tegen een lagere prijs dan de aangeboden adviesprijs.

Naast aantrekkelijke marges is ook een laag minimaal orderbedrag bevordelijk voor het aantal views op je storefront. Retailers zijn altijd op zoek naar merken die zij kunnen “testen” in hun (web)winkel. Een laag minimum orderbedrag verlaagt de drempel om met jouw merk in zee te gaan. Het zorgt wellicht voor kleinere bestellingen, maar op lange termijn ontvang je meer orders en nieuwe afnemers.

Let er wel op dat je minimale bestelhoeveelheid in overeenstemming is met je minimale orderbedrag. Als je als leverancier geweldige marges hebt, een geweldige minimale bestelwaarde maar een hoge minimale bestelhoeveelheid (MOQ), heeft dit een negatieve invloed op jouw conversie. Jouw MOQ moet in overeenstemming zijn met het minimale bestelbedrag van jouw winkel.

Hieronder zie je de storefront van Toockies door de ogen van een retailer. Zo is het meteen duidelijk wat de minimale orderwaarde is en zien ze in het groen dat de marge x2.2 is.

3. Eigen retailers uitnodigen

Je bent al lekker op weg – je B2B storefront staat live en je hebt jouw prachtige producten toegevoegd. Hoe realiseer ik bestellingen? Onder andere door je bestaande klanten uit te nodigen om via Orderchamp bij jou te bestellen. Vergeet niet: je betaalt geen commissie op bestellingen van je eigen retailers. Het toevoegen van jouw eigen retailers helpt ons algoritme om jouw merk te koppelen aan nieuwe retailers.

Via de backoffice heb je de mogelijkheid om geautomatiseerde e-mails naar je retailers te sturen vanuit Orderchamp. Ook kan je een persoonlijke tracking-link gebruiken. Je kan deze URL ook achter een button op je website plaatsen, zodat retailers meteen in jouw B2B wholesale storefront terechtkomen als ze daarop klikken.

Om je een idee te geven, laten we je hieronder het voorbeeld zien van ByAlex Playmats. Op de webshop heeft het merk onder het kopje ”contact” een link geplaatst naar hun retail pagina op Orderchamp.

Meer over het uitnodigen van eigen retailers lees je hier.

4. Kortingen

Retailers zijn altijd gebaat bij meer marge. Verhoog je conversie en zorg dat je altijd een aantal aantrekkelijke kortingsacties hebt lopen. Hoe dit werkt? Je kunt individuele kortingen toevoegen aan producten vanwege een bepaalde actie. Deze korting kan je dan laten toepassen op een geselecteerd aantal retailers. Jouw merk verschijnt dan bij ons op de ”sale” pagina. Daarnaast kun je ook een doorlopende volumekorting toepassen op individuele producten. Hiermee stimuleer je de retailer om meerdere producten tegelijk bij je in te kopen. Lees hier hoe je dit instelt. Meer weten? Stuur ons gerust een mail. Bekijk hieronder het voorbeeld van 20% korting op een Yummygums welcome pack.

5. Persoonlijk contact met volgers

Wist je al dat retailers jouw merk kunnen volgen op Orderchamp? Wanneer ze hiervoor kiezen, zullen ze updates ontvangen wanneer je bijvoorbeeld een nieuw product of collectie toevoegt. Daarnaast kun jij direct contact met opnemen met de retailers in de backoffice. Tip: stuur een leuk welkomstbericht naar iedere retailer die jou volgt! Daarnaast kan je deze retailers ook bedanken voor een aankoop of feedback vragen over jouw producten. Hebben ze bijvoorbeeld een bestelling gedaan? Vraag of ze tevreden zijn met de producten en gebruik deze feedback als learning voor toekomstige verkopen! Zie hieronder een leuk voorbeeld van hoe je als merk nieuwe volgers kan benaderen en hoe je een retailer kan bedanken voor hun aankoop.

Meer weten? Hier lees je alles over contact opnemen met jouw volgers.

Hi there! 

Thank you for subscribing to my marketplace!
Hopefully my collection can offer a nice addition to your (online) store.

If you have any further questions or need advice about purchasing the right products for your store, please feel free to message me any time.

Have a nice day!

Kind regards,
...
Dear ...,  

Thank you for placing an order with us!
We hope you are happy with your products.

We are very curious about the past period and how the sales went. If you have any feedback you would like to share, feel free to reach out to us any time.

Warm regards,
...

Wil jij na het lezen van deze tips weten wat je nog meer kunt doen om Orderchamp optimaal in te zetten als verkoper? Neem dan contact met ons op! Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij ons kenniscentrum voor support.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram