Wij vroegen 5 vrouwelijke ondernemers wat deze dag voor hun betekent

Het is Internationale Vrouwendag! Om dit te vieren, zetten wij 5 vrouwelijke ondernemers in het zonnetje. Benieuwd wat deze bijzondere dag voor hun betekent? Lees de inspirerende verhalen van deze vrouwen in onze blog!

Astrid, ME&MATS
”Eigenlijk vinden wij van ME&MATS het gek dat Internationale Vrouwendag anno 2020 nog steeds nodig is. Wij streven naar een wereld waar het voor de kansen niet uit zou moeten maken of je een meisje of jongen bent. In Nederland staan we helaas op nummer 38 op de wereldranglijst als het gaat om gelijkheid, kortom werk aan de winkel! Bij ME&MATS zijn we bevoorrecht om met een team van vrouwen (en ja, natuurlijk mannen zijn ook welkom!) waar we veel met elkaar kunnen lachen, de ambitie delen om de wereld te veroveren én om elkaar nog vaker te zeggen wat we eigenlijk echt vinden en voelen (I am so proud of you of enkel; YOU ROCK!) . Maar vooral dankbaar te zijn voor al hetgeen er is en we samen hebben bereikt. Ladies, tijd om de handen nog meer ineen te slaan en de wereld een poepie te laten ruiken! GOGOGO!”

Over ME&MATS
Onze website staat bol van lieve, gekke, geestige, vrolijke cadeautjes. Het maakt niet uit aan wie je die geeft, als ze maar op z’n minst een glimlach opleveren. (Onze tip van de dag: vergeet jezelf niet bij het uitdelen!) Wij zijn ME&MATS en wij maken van iets kleins iets meeslepends!

Astrid, ME&MATS

Cynthia, Beadz Jewellery
‘’Als 21 jarige met vijftig euro een bedrijf beginnen is best een uitdaging! Vanuit hobby is Beadz Jewellery ontstaan en binnen 3 jaar tijd uitgegroeid naar een sieradenlabel met 14 verkooppunten. Als het makkelijk was, dan zou iedereen het doen. Mijn motto is dan ook om door te zetten én in jezelf en je bedrijf te investeren. Als er iets is dat ik de afgelopen jaren heb geleerd, is dat je jezelf niet teveel moet vergelijken met een ander. Juist je persoonlijkheid maken jou en je merk uniek.Via social media heb ik ondertussen veel leuke creatieve ondernemers leren kennen. Vaak zijn dat vrouwen. En dat verbindt ons! Veel creatieve ondernemers helpen elkaar, geven elkaar complimentjes en vragen advies aan elkaar. Dat geeft mij een fijn gevoel, want samen weet je meer dan alleen! Ik vind het belangrijk dat er tijdens internationale vrouwendag aandacht is voor alle talenten die vrouwen hebben. Want helaas is er nog steeds ongelijkheid, en dat moet volgens mij gewoon niet meer kunnen in 2020!”

Over Beadz Jewellery
Kenmerkend voor de sieraden van Beadz Jewellery is het gebruik van edelstenen; deze geven de sieraden meteen een betekenis. Zoek je bijvoorbeeld een sieraad om iemand veel geluk te wensen, om jezelf wat extra kracht te geven voor een belangrijk tentamen? Voor iedere gebeurtenis kan Cynthia een passend steentje vinden. Bij Beadz Jewellery zie je naast edelstenen, ook veel gouden en zilveren elementen terug. Het gebruik van verzilverde en vergulde materialen en de kleuren van edelstenen zorgen voor een spannend contrast.

Cynthia, Beadz Jewellery

Maria, Bries aan Zee
‘’Ik heb nooit echt stilgestaan bij Internationale Vrouwendag moet ik eerlijk zeggen. Ik denk dat wij in Nederland het als vrouw al heel goed hebben als ik zo de oorsprong van deze dag na ga! Al zijn er zeker nog stappen te maken qua gelijkheid op de werkvloer (zeker als het op het salaris aankomt ;-). Wij van Bries aan Zee vinden het vooral belangrijk dat een vrouw kan doen waar ze happy van wordt en de keuze heeft! Ook de keus om bijvoorbeeld minder of helemaal niet te werken als er kinderen zijn wordt vaak niet helemaal begrepen. Maar ook dat is vrijheid…”

Over Bries aan Zee
Wat een paar jaar geleden als iets leuks en hobbymatigs vanuit huis begon is nu een bedrijf geworden die heel veel mensen blij maken met mooie droogbloemen, planten en decoratie. Vooral de droogbloemen zij nu helemaal terug van weggeweest en dit is natuurlijk super leuk. Niet dat oude stoffige imago, maar hip en trendy! Samen met ons gezellige team maken en versturen wij heel veel mooie boeketten en hopen wij hiermee de wereld een beetje gezelliger te maken.

Maria, Bries aan Zee

Annemarie, AAI made with love
‘’Ondanks dat er ook in Nederland echt nog wel wat te verbeteren valt ervaren wij bij AAI made with love eerder voordeel dan nadeel dat ons bedrijf opgezet is, en gerund wordt door vrouwen. Zeker in de creatieve interieur branche wordt een vrouwelijke oog gelukkig op waarde geschat. Helaas is het met vrouwenrechten nog dramatisch gesteld in veel landen. Ook in zuid-oost Azië is er nog stevig werk te verzetten. Met een boutique merk als AAI kunnen we daar gelukkig ter plaatse op onze manier een bijdrage aan leveren. Wat dat betreft zijn we erg dankbaar dat we in een land mogen wonen waar je als vrouw heel ver kan komen als je wil. Met een gezonde dosis lef, doen, passie, risico’s nemen, hard werken en een beetje geluk kan je heel wat bereiken. Het zou mooi zijn als dat voor vrouwen over de hele wereld in de toekomst gemeengoed zou zijn!”

Over AAI made with love
AAI made with love is geboren uit een passie voor materiaal en ambacht en de inspiratie voor AAI made with love is opgedaan tijdens een reis door zuid-oost Azië zo’n 8 jaar geleden. Sindsdien keren we jaarlijks een paar keer terug om ter plaatse de collecties uit te werken en in locale studio’s te vervaardigen. Zo kunnen we niet alleen toezien op de duurzaamheid van gebruikte materialen en technieken maar vooral ook toezien op respect voor ambacht en werkomstandigheden.

Annemarie, AAI made with love

Beeuwke & Jacqueline, Chic le Freak
‘’Voor ons is het iedere dag vrouwendag. In ons atelier werken wij met drie vrouwen samen. Wij delen lief en leed met elkaar maar vooral heel veel plezier! Het atelier van Chic le Freak is ook nog eens gevestigd in een business centre waar wij omringd worden door bijna alleen maar bedrijven met vrouwen aan het hoofd. Heel gezellig en inspirerend dus! Wat wij aan andere vrouwelijke ondernemers willen meegeven is; doorzetten, jezelf steeds vernieuwen en met plezier iedere dag naar het werk gaan. Dat zijn wij!”

Over Chic le Freak
Chic Le Freak ontwerpt en produceert sieraden en fashion accessoires in een eigen atelier in Hilversum. Met veel zorg en aandacht wordt alles handgemaakt in samenwerking met creatieve vrouwen in kleine ateliers. De sieraden worden verkocht  in binnen- en buitenland. Chic le Freak werkt ook in opdracht voor o.a. musea, beach clubs, winkels en bedrijven.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram