Return to Sender zet zich in voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld door handgemaakte producten te verkopen in haar webshop – en vanaf heden ook op Orderchamp.

We zijn altijd op zoek naar de persoonlijke verhalen achter onze merken. Wie zit er achter het merk? Hoe is het begonnen? Wat is het succes? Deze week lichten we Return to Sender uit, een merk dat zich met haar producten inzet voor vrouwen uit de armste delen van de wereld. Return to Sender ondersteunt deze vrouwen op het gebied van design, innovatie, distributie en natuurlijk de verkoop van de unieke, handgemaakte producten. 

Return to Sender inkopen bij Orderchamp
Vanaf 2020 kun je als retailer de unieke producten van Return to Sender inkopen voor jouw winkel. De inkomsten van het merk gaan rechtstreeks ‘return to sender’, waardoor je ook bijdraagt aan de bestrijding van armoede. Wil jij de home-, kids- en fashion accessoires van Return to Sender aanbieden in jouw (web)winkel? Bekijk hier de store van Return to Sender in onze marketplace.

Hoe het allemaal begon
Return to Sender werd in 2006 opgericht door Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat soms de allerarmsten juist de mensen zijn met de allergrootste dromen en ambities. Het ontbreekt ze niet aan wilskracht of talent, maar aan kansen en mogelijkheden. Door deze realisatie ontstond het idee voor Return to Sender: een sociale onderneming vanuit de overtuiging dat eerlijke handel de motor is achter duurzame ontwikkeling. 

“Het ontbreekt de armen niet aan wilskracht of talent, maar aan kansen en mogelijkheden. Door deze realisatie ontstond het idee voor Return to Sender.”

Return to Sender heeft inmiddels meer dan 2 miljoen producten verkocht en daardoor bijgedragen aan het creëren van ruim 8.800 banen wereldwijd.

Unieke collecties
Een deel van het succes van Return to Sender is te danken aan de bijzondere samenkomst van twee werelden in één product. Zeven Nederlandse top designers hebben zich aangesloten bij Return to Sender; zij ontwikkelen samen met vakvrouwen uit ontwikkelingslanden jaarlijks een designcollectie. De collecties zijn altijd geïnspireerd op enerzijds de technieken en materialen uit het land van de vakvrouwen, en anderzijds op de kennis van kleur en vorm van de designers. Op deze manier heb je altijd een uniek product; een handgemaakt design product mét een bijzonder verhaal.

Bron: Return to Sender

Eerlijk en duurzaam voor iedereen
De missie van Return to Sender is om met eerlijke en duurzame handel vrouwen te helpen om hun leven op te bouwen. Dat begint bij de productie: Return to Sender werkt samen met een internationale groep eerlijke producenten die voldoet aan de richtlijnen voor fairtrade. De winst die het bedrijf maakt, wordt direct geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling in het woongebied van de vrouwen. Door de vakvrouwen op deze manier kennis te laten maken met de Westerse markt, kunnen zij hun leefomstandigheden (en die van hun families) direct verbeteren – en bovendien leren hoe ze dit op lange termijn kunnen volhouden. 

Cuddly Elephant
Knitted toilet bag

De producten van Return to Sender
Wat kun je concreet verwachten van de producten van Return to Sender? Momenteel biedt Return to Sender tientallen producten aan in de categorieën Home & Living, Fashion, Luggage & Bags, Stationery en Kids & Baby.  In het assortiment vind je onder andere een bijzondere cadeaucollectie met universele ‘geefmomenten’ als thema, zoals een verjaardag, geboorte of huwelijk. Ieder product heeft een eigen, bijzonder verhaal en laat zien wat voor rol het speelt in het leven van mensen in de landen waar Return to Sender mee samenwerkt (zoals India, Peru of Kenia). 

Passen de producten van Return to Sender perfect in jouw assortiment? Bekijk hier de storefront voor Fashion Accessories, hier voor Kids & Baby en hier voor Home & Living.

Heb jij al een gratis inkoopaccount van Orderchamp? Meld je nu aan en krijg toegang tot 700 inspirerende merken en meer dan 50.000 unieke producten.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram