Dutch Lifestyle is een merk gespecialiseerd in kids-, baby- en lifestyle producten en sinds augustus 2019 aangesloten bij Orderchamp

We zijn altijd op zoek naar de persoonlijke verhalen van onze merken. Wie zit er achter het merk? Hoe is het begonnen? Wat is het succes? Deze week spraken we met Renate van Dutch-Lifestyle, een merk in baby-, kids- en lifestyleproducten.

Hoe is het allemaal begonnen?
“Ik ben 6 jaar geleden gestart met Dutch-Lifestyle. We zijn begonnen met een sieradenmerk; denk hierbij aan armbandjes, kettingen en ringen. Om in heel Nederland te verkopen hebben we een webshop geopend, gericht op consumenten. Vanuit dit sieradenmerk zijn we de kinderbranche ingerold en is Dutch-Lifestyle ontstaan. Dit doen wij nu vanaf 2014.’’ 

“We gingen pas echt viral bij de introductie van onze geometrische blokken, vanuit daar zijn we doorgegroeid naar business to business (B2B) wholesale. We kregen namelijk steeds meer aanvragen van winkels en webshops.”

Oker/Gold
Breezy Blue/Gold

“We gingen pas echt viral bij de introductie van onze geometrische blokken, vanuit daar zijn we doorgegroeid naar business to business (B2B) wholesale. We kregen namelijk steeds meer aanvragen van winkels en webshops.”

Waar ligt je kracht? 
“Ik denk dat onze kracht in het zelfgemaakte unieke design ligt. Al onze producten worden door ons bedacht, uitgetekend en zelf geproduceerd. Ons assortiment bestaat stuk voor stuk uit unieke producten die nog niet eerder op de markt zijn gebracht. Bijvoorbeeld het ‘Bla Bla uitspraken’ boekje; die ontwerp ik dan net even anders dan de rest van de producten die al op de markt zijn.’’  

Aan hoeveel retailers verkoop je? 
‘’Met trots mogen wij zeggen dat inmiddels ruim 60 retailers bij ons inkopen. Naast bestellingen van Nederlandse retailers krijgen we ook veel bestellingen uit België. Belgische retailers geven vaak aan dat ze in Nederland eerder de nieuwe trends kunnen inkopen. Via internet en Orderchamp komen ze dan bij ons terecht.”

Hoe zocht je vóór Orderchamp naar verkoopkanalen? 
‘’We hebben shop-in-shop’s geprobeerd door heel Nederland en kwamen zo in aanraking met een heleboel retailers. Sinds kort verkopen we via jullie en nodig ik al onze retailers uit voor Orderchamp. Zo hoeven retailers niet te wachten op handmatige goedkeuring en kunnen zij direct bij ons en andere leuke merken inkopen. We raden al onze retailers aan bij Orderchamp te bestellen.”

Wat is je bestseller? 
‘’Onze bestsellers zijn de tanden en haarlokdoosjes, van glas of hout.’’

Tanden & Haarlokdoosje Glas
Uitsprakenboek ‘Marmer’

Wat is jullie minimale bestelwaarde? 
‘’
We hebben het minimum orderbedrag ingesteld op €50,-. Hierdoor willen wij de drempel laag houden voor retailers. Zo geven we een breed scala van retailers de kans om iets bij ons te bestellen. Hiermee stimuleren wij de inkoop.’’ 

Ben jij benieuwd of dit merk in jouw (web)shop past? Bekijk dan hier hun storefront. Bekijk ook de stijlvolle Instagrampagina voor inspiratie.

Heb jij al een gratis inkoopaccount van Orderchamp? Meld je nu aan en krijg toegang tot 500 inspirerende merken en meer dan 40.000 unieke producten.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram