Discovered.us, een online platform dat handgemaakte producten cureert van makers van over de hele wereld, start een samenwerking met Orderchamp.

Discovered is een online platform dat gepassioneerde makers uit opkomende economieën in staat stelt hun producten te promoten bij consumenten en organisaties. Deze handgemaakte producten met een bijzonder verhaal, geven een impuls aan de maatschappij en de verkoop ervan hebben een directe impact op het leven van de ambachtslieden. Vanaf vandaag kun jij als retailer de unieke producten van Discovered inkopen voor jouw winkel, waardoor je in jouw lokale community het verschil kan maken en tevens kan bijdragen aan een sociaal maatschappelijk doel.

Discovered inkopen bij Orderchamp
Wil jij unieke handgemaakte creaties uit verschillende culturen ontdekken en aanbieden in jouw (web)winkel? Bekijk dan de onderstaande merken die verkrijgbaar zijn in onze marketplace. Sommige collecties zijn zelfs exclusief in te kopen via Orderchamp en worden niet direct aan consumenten verkocht.

Hoe het allemaal begon
In 2012 nam oprichter Gijsbert van der Sleen contact op met Enviu, een organisatie die bedrijven opricht met een positieve sociale en ecologische impact. “Ik geloof dat mensen zichzelf kunnen ontwikkelen door handel te drijven. Soms hebben ze gewoon niet de middelen om dit te doen. Ik zag een kans om een online platform te lanceren die dit mogelijk maakt. Een online community is echter niet voldoende. Je moet mensen kunnen ondersteunen die zelf geen toegang hebben tot het internet of een internationale markt. Door de producten van de makers te verkopen aan winkels via Orderchamp kunnen we nog meer impact maken.”

“Ik geloof dat mensen zichzelf kunnen ontwikkelen door handel te drijven. Soms hebben ze gewoon niet de middelen om dit te doen.”

Gijsbert gelooft dat zijn platform het leven van kansarme ambachtslieden enorm kan verbeteren. Door ze de nodige tools te bieden om online in contact te komen met een wereldwijd publiek, generen ze meer inkomsten en meer werk. 

Unieke verhalen achter de handgemaakte producten
Discovered streeft ernaar om artikelen aan te bieden die gemaakt worden van lokale materialen met een eigen ontwerp. Achter elk artikel schuilt een bijzonder verhaal met een grote impact. Discovered richt zich op makers en niet op kleine fabrieken. Het doel is om individuele producten aan te bieden die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd. Ook via Orderchamp kunnen winkels nu in kleine hoeveelheden producten inkopen die worden gesourced door Discovered. 

“Op deze manier dragen we samen bij aan het bestrijden van armoede. Ambachtslieden krijgen de kans om een duurzaam inkomen te genereren omdat mogelijke extra tussen-organisaties worden uitgeschakeld en we direct bij de bron zaken doen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het milieu door mensen aan te moedigen om producten te kopen die gemaakt zijn met lokale en beschikbare materialen. Ook over de verpakking wordt nagedacht samen met de verkopers.”

Elegant Drinking Water Bottle In Pure Copper
Silver Ring Infinity Wrap

Wereldwijde impact
Momenteel worden er producten aangeboden van meer dan 400 artisans uit 15 landen waaronder India, Indonesië, Kenia, Marokko, Zuid-Afrika, Bangladesh en Mexico. In de toekomst wilt Discovered wereldwijd uitbreiden in alle opkomende economieën. Benieuwd naar de producten van Discovered? Bekijk hier nogmaals alle inspirerende merken

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram