Mint15 is een kleurrijk handgemaakt sieradenmerk en sinds april 2019 aangesloten bij Orderchamp.

We zijn altijd op zoek naar de persoonlijke verhalen van onze merken. Wie zit er achter het merk? Hoe is het begonnen? Wat is het succes? Deze week spraken we met Emilie van Mint15, een kleurrijk sieradenmerk in armbandjes, kettingen en oorbellen.

Hoe is het allemaal begonnen? 
“In 2013 ben ik begonnen met Mint15. Ik ben dol op sieraden (heel veel sieraden) die een perfecte finishing touch zijn voor bij je outfit. Hier zijn mijn sieraden dan ook op gebaseerd. De naam staat voor de prachtige, frisse kleur die ik graag in mijn sieraden verwerk en de kleur wordt vaak geassocieerd met een gevoel van tevredenheid en vertrouwen. De 15 geeft de merknaam een persoonlijk tintje; aangezien ik op de 15de geboren ben.’’

Set Pink & Grey
Set Shiny Night

“Ik denk dat de kracht ligt in het feit dat alles handgemaakte is. Ik ontwerp zelf de producten en daarna wordt alles met de hand gemaakt. “

Waar ligt je kracht? 
“Ik denk dat de kracht ligt in het feit dat alles handgemaakte is. Ik ontwerp zelf de producten en daarna wordt alles met de hand gemaakt. Naast dat de klant kan kiezen uit de bestaande collectie is het ook mogelijk om een ‘verzoekje’ aan te vragen. Ik maak dan speciaal op verzoek van de klant een sieraad.”

Aan hoeveel retailers verkoop je? 
“Ik lever nu aan 50 winkels. Dit aantal is gegroeid met de jaren. Ik heb mijn bestaande retailers ook uitgenodigd via Orderchamp zodat het voor hen gemakkelijk nabestellen is.”

Hoe zocht je vóór Orderchamp naar verkoopkanalen? 
‘’In het begin heb ik op een aantal beurzen gestaan. Al snel kwam ik erachter dat dit teveel tijd en geld kostte. Naast beurzen heb ik ook samengewerkt met een agent. Zij hielp mij met het vinden van nieuwe klanten. Hierdoor was mijn minimum orderbedrag erg hoog (€350) waardoor het voor de kleine ondernemers niet aantrekkelijk was om bij mij in te kopen. “

“Tegenwoordig doe ik het zelf via Orderchamp en heb ik mijn minimum bestelbedrag bijgesteld naar €75. Hierdoor is het aantrekkelijker voor retailers om mijn producten te proberen. Gelukkig blijven ze terugkomen wat weer resulteert in herhaalaankopen. Dit is toch wel waar je het uiteindelijk voor doet en geeft veel voldoening.”

Wat is je bestseller? 
‘’De armbanden-sets verkopen het best. Hierbij heeft de klant gelijk een mooie collectie aan armbanden waardoor het combineren van armbanden makkelijker wordt gemaakt.’’

Grey & Bordeaux
Special Christmas

Wat is de levertijd?
‘’De levertijd is iets langer dan bij de meeste B2C webshops. Dit komt mede doordat alles met de hand wordt gemaakt. De levertijd via Orderchamp staat nu op ongeveer 72 uur. Soms is dat iets minder en soms meer, als we het bijvoorbeeld heel druk hebben.’’ 

Ben jij, net zoals Emilie van Mint15, dol op sieraden (heel veel sieraden)? Neem dan een kijkje op hun storefront. Naast de webshop kan je ook veel inspiratie opdoen via hun Instagrampagina

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram