Online B2B marktplaats, vandaag officieel live, verbindt merken en retailers

Amsterdam, 11 september 2019 – Orderchamp, een online B2B marktplaats voor winkeliers, haalt een seed funding ronde op voor een kickstart van haar platform. Op het platform worden merken en retailers met elkaar verbonden om wholesale te verbeteren. Venture Capital firma henQ en ex-founders SEOshop investeren drie miljoen euro in de startup, die begin dit jaar is opgericht. Er zijn al meer dan 300 merken aangesloten op het gebied van home & living, lifestyle, fashion en accessoires. Ruim 3.000 winkels in de Benelux gebruiken het platform dagelijks om hun winkelvoorraden te voorzien van inspirerende merken met unieke producten.

De oplossing die merken en retailers verbindt

Orderchamp stelt moderne technologie beschikbaar aan kleinere bedrijven, met als doel om hen van alle voordelen te voorzien die normaal alleen weggelegd zijn voor de grote spelers op de retailmarkt. Door bijvoorbeeld machine learning in te zetten, brengt Orderchamp merken in contact met de juiste retailers. Het platform faciliteert interactie tussen beide partijen: winkeliers hebben toegang tot een uitgebreide catalogus aan unieke en kwalitatieve producten om zichzelf te onderscheiden van grotere ketens. De leveranciers krijgen toegang tot een netwerk van potentiële nieuwe afnemers in verschillende regio’s. Orderchamp is de moderne vorm van een een cash-en-carry of inkoopvakbeurs.

De B2B-wereld is nog heel ouderwets, met vertegenwoordigers en cash-en-carry’s. Voor hippe merken – wat vaak kleine bedrijven zijn – is het lastig om met veel retailers in contact te komen.

De meerderheid van het Orderchamp-team was verantwoordelijk voor het e-commerceplatform SEOshop dat werd overgenomen door Lightspeed, voordat het bedrijf naar de beurs ging (TSX: LSPD).

Een omslag op de B2B-markt

Ruud Stelder, investeerder en oprichter van Orderchamp: “De B2B-wereld is nog heel ouderwets, met vertegenwoordigers en cash-en-carry’s. Voor hippe merken – wat vaak kleine bedrijven zijn – is het lastig om met veel retailers in contact te komen. Anderzijds is het voor zelfstandige winkeliers niet mogelijk om bij tientallen hippe merken tegelijk inkopen te doen, om een écht sterke in-store experience op te zetten. Dit platform maakt het eenvoudig voor retailers om nieuwe merken te ontdekken en collectief aankopen te doen bij meerdere merken. Het is een sterk concept dat gaat zorgen voor een omslag op de B2B-markt.”

Joost Brugmans, CEO en mede-oprichter van Orderchamp: “Dat we binnen minder dan acht maanden een forse seed investering binnen hebben gehaald, zorgt ervoor dat we een vliegende start maken met ons platform. Ons doel is dat leveranciers en retailers van over de hele wereld zaken met elkaar kunnen doen. Naast product sourcing, neemt Orderchamp administratieve obstakels weg en neemt tevens de marketing voor leveranciers uit handen. Dit alles om onze visie te verwezenlijken: unieke merchandise in iedere (web)winkel.”

Coen van Duiven, oprichter van henQ: “Dat we voor de tweede keer in hetzelfde team investeren, onderstreept ons vertrouwen en de kracht van dit team. Met de extreem sterke focus die we van ze kennen, gaat Orderchamp een grote markt veroveren. Aan zo’n organisatie geven wij graag een kickstart.”

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram