Het is een feit dat duurzaam ondernemen door consumenten wordt beloond. Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame retailers en hechten steeds meer waarde aan producten met een goed & positief verhaal. Op Orderchamp hebben wij veel merken die duurzame producten aanbieden. Lees meer over duurzaamheid en laat je inspireren door unieke merken in dit blog!

Heb jij er al eens aan gedacht in jouw (web)winkels ook duurzame producten te verkopen? Er zijn een hoop duurzame opties te vinden in verschillende productcategorieën op Orderchamp. Je kan namelijk in elke productcategorie één of meerdere waarden aanzetten. Zo is een van deze waarden Duurzaam. Wij zullen dan alleen de merken aan jou laten zien die duurzame producten in het assortiment hebben! Zo kun je duurzame producten toevoegen in categorieën die voor jouw type (web)winkel passend zijn! Hieronder een aantal handige tips om met soms kleine stappen al een grote impact te realiseren waardoor al meteen positief opvalt bij de consument. Tot slot geven we je onze favoriete duurzame producten op Orderchamp!

Het begint bij de verpakking

Het begint echt met de verpakking. Of je nu een webshop of fysieke winkel hebt; zorg ervoor dat je de producten verpakt met duurzame materialen. Als je verpakking niet in lijn is met de rest van wat je wilt uitstralen, komt de rest ook niet geloofwaardig over. Kies bijvoorbeeld voor gerecyclede enveloppen, gebruik zo min mogelijk plastic (dat zou zomaar eens kosten besparend kunnen zijn) en als je dozen verstuurt zorg dan voor een duurzame kartonnen variant.

Maak duurzaamheid tastbaar

Als je duurzaamheid uit wilt stralen is het belangrijk dat de klant dit direct kan ervaren. Bevestig het in al je communicatie, zorg dat je ECO-logo’s gebruikt en maak een sectie op je website over jouw duurzame proces. Als je een fysieke winkel hebt, zorg dan dat je dit continu naar voren laat komen. Dit begint bij de inrichting van je winkel, de fotografie van posters en hoe je de producten presenteert. Verder moet het totaalbeeld kloppen. Om de beleving af te maken voeg je bijvoorbeeld een kaartje toe bij elke bestelling (van duurzaam materiaal uiteraard) waarin je benadrukt hoe duurzaam en bewust jouw klant bezig is om te kiezen voor jouw winkel & product.

De manier om weer te concurreren

Dat je onderscheidend moet zijn is een gegeven. Duurzaamheid is in ieder geval een krachtig wapen om je als winkelier te onderscheiden van de grote massa.

Consumenten zijn bereid om meer te betalen voor duurzame producten en kiezen bewust voor duurzame winkels. Als je jouw verhaal en de beleving goed op orde hebt, is dit een goed handvat om in ieder geval een voorsprong te hebben op de grotere platformen met hun massale producten van dubieuze herkomst. 

Duurzame producten

Natuurlijk is het belangrijk om je duurzaamheid direct te vertalen naar de producten die je verkoopt. Gelukkig zijn er inmiddels heel veel duurzame producten te vinden en zijn er ook al duurzame groothandels waar je terecht kan. Daarnaast zie je in Nederland ook veel merken verschijnen waar duurzaamheid de boventoon voert. De consument waardeert dit echt en zal eerder kiezen voor duurzame producten uit eigen land dan goedkope massale producten uit China, gemaakt van dubieuze materialen.

Duurzame favorieten op Orderchamp

Woonwinkel en interesse in duurzame producten? Bij Orderchamp zijn deze eenvoudig te vinden i n de categorie Home & Living. Met subcategorieën zoals Verlichting, Woondecoratie en Kussens & Plaids vind je alles voor een duurzaam huis. Ontdek eens de verschillende duurzame producten in meerdere productcategorieën van Naco Design, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van gehaakt wollen en geweven katoen. Met gerecycelde en restmaterialen uit de mode-industrie maken zij hun kleden, manden en andere producten met traditionele technieken.

Binnen de Mode Accessoires categorie op Orderchamp ontdek je in subcategorieën o.a. duurzame Portemonnees, Zonnebrillen en Horloges en Overige Accessoires. In de laatste subcategorie is onze favoriet Foxtail, een duurzame oplossing voor iPhone gebruikers om hun kabel en adapter netjes, origineel én stijlvol op te bergen. Met een strak Deens design en goede kwaliteit leer. Om het helemaal duurzaam af te maken, ontdek je ook de duurzame iPhone telefoonhoesjes van Fashionthings.

Neem in de Kids & Baby categorie gefilterd op de waarde ”Duurzaam” eens een kijkje bij de subcategorie Kinderspeelgoed & Spellen. Zo heeft het in Amsterdam gevestigde Woodlane een esthetisch en maatschappelijk verantwoorde speelgoed- en woonaccessoire collectie. Ze gebruiken hierbij op een creatieve en duurzame manier verschillende materialen. Zo zijn de producten gemaakt van o.a. bamboe, ge-upcyclede reclameborden, vilt gemaakt van oude kleding, stof van oude heteluchtballonnen en biologisch katoen.

Meer duurzame producten en categorieën ontdekken? Neem eens een kijkje op Orderchamp en filter op de waarde Duurzaam! Vind de juiste producten voor jouw (web)winkel.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram