Elke (online) retailer krijgt er continu mee te maken. Het inkopen van producten voor de winkel of webwinkel. Kies je voor inkopen in het buitenland met alle voordelen en nadelen in acht genomen? Of kies je ervoor om producten in Nederland in te kopen? In dit artikel 5 tips waar je rekening mee kunt houden.

1: Producten met een verhaal verkopen beter

Als winkelier is het van belang om je te onderscheiden. Dit doe je niet met een standaard product aanbod. In welke branche je ook werkzaam bent; unieke producten met een verhaal verkopen doorgaans beter en zorgen ervoor dat mensen blijven terugkomen naar je winkel.

Op ons online handelsplatform kiezen we daarom uitsluitend voor mooie producten en merken die je niet overal tegenkomt. Dit geeft jou als retailer de kans jezelf beter te kunnen onderscheiden van de massa.

2: Producten verkopen onder je eigen naam

Eigen producten laten produceren is voor sommige retailers misschien een uitdaging. Gelukkig zijn er ook leveranciers te vinden waar je kant-en-klare producten kunt inkopen, maar wel kunt verkopen met je eigen branding. Dit zorgt ervoor dat je authenticiteit uitstraalt en kan zomaar zorgen dat mensen echt voor “jouw” product blijven terugkomen.

3: Afspraken over levering, prijs en aantal

Een leverancier of merk is vaak flexibel en kan zich aanpassen aan jouw wensen. Wil je niet teveel inkopen, wil je retour-opties of wil je bijvoorbeeld afspraken maken voor dropshipping? Zoek contact met de leverancier en kijk wat er specifiek voor jou kan worden geregeld. Hierdoor kun je niet alleen besparen op de inkoopprijs, maar bouw je tegelijkertijd een handelsrelatie op met de leverancier waardoor je in de toekomst kunt profiteren van meer flexibiliteit en mogelijkheden.

Orderchamp zorgt ervoor dat je gemakkelijk in contact kunt komen met unieke merken & betrouwbare leveranciers. Met de ingebouwde chat-functie kun je altijd contact opnemen en krijg je snel antwoord. Als retailer krijg je gratis toegang tot het platform en kun je meteen inkopen bij kwalitatieve brands.

4: Kijk goed of de leverancier niet concurreert met zijn eigen retailers

Het komt helaas steeds vaker voor dat merken & leveranciers direct aan consumenten verkopen en dan net onder de retailprijs verkopen. Ze melden zich doorgaans aan als sublabel op Bol.com en verkopen hier het eigen assortiment direct aan consumenten. Dit is oneerlijke concurrentie en zorgt ervoor dat jij als (web)winkel duurder lijkt en minder verkoopt.

Doe daarom altijd marktonderzoek voordat je producten inkoopt en kijk of de retailprijs eerlijk is vastgesteld. Mocht blijken dat dit niet het geval is, moet je altijd contact opnemen met de leverancier om te kijken wat er mogelijk is waardoor het voor jou alsnog interessant is om in te kopen.

5: Koop eenvoudig online in!

Het bezoeken van vakbeurzen en cash & carry centra is leuk, maar kost tijd. Daarnaast vind je op een beurs vaak maar weinig productcategorieën en moet je er als bijvoorbeeld concept store zijnde meerdere afstruinen. Daarom zijn we Orderchamp gestart. Wij gebruiken geavanceerde algoritmes om je te verbinden met de juiste merken en producten zodat je jouw klanten goed kunt bedienen. Daarnaast shop je eenvoudig in allerlei categorieën tegelijkertijd, met één check-out.

Inkopen bij Orderchamp is dus gemakkelijk én veilig. Zo krijgt de leverancier pas uitbetaald als jij de order ontvangen hebt. Daarnaast heeft Orderchamp voordelige condities, met concurrerende groothandelsprijzen voor alle merken. Deze zorgen ervoor dat jij met de beste marges voor jouw bedrijf weer geweldige prijzen aan jouw klanten kunt bieden. Of wil je een sample ontvangen voordat je een bestelling plaatst? Ook dit is mogelijk. Via ons interne berichtencentrum kun je direct contact opnemen met de leveranciers om vragen te stellen of te onderhandelen! Ontdek meer voordelen op de inkooppagina voor retailers op Orderchamp.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram