Binnen marketing wordt vaak nog de vergelijking gemaakt tussen B2C en B2B marketing. Deze vergelijking maakt men doorgaans voor e-commerce in het algemeen. Maar welke relatie je ook hebt met je klant, je communiceert altijd met een mens. Principes die gelden binnen B2C-commerce zijn daarom net zo relevant binnen het B2B-segment. Waarom blijft B2B e-commerce dan achter de feiten aan lopen?

Hoog tijd voor verandering

Veel bedrijven beweren zich speciaal te richten op Business to Business Marketing, oftewel B2B. Deze benadering is echter vaak verouderd en gaat eigenlijk niet meer op. Wie bijvoorbeeld zegt dat jouw B2B klanten niet via Social Media te bereiken zijn (omdat ze vooral zakelijk actief zijn) heeft er weinig van begrepen. Want of je nu B2C of B2B zaken doet, maakt niet veel uit. Zakelijk en privé lopen vaak door elkaar en iemand die zakelijk actief is binnen retail, kijkt net zo goed op Facebook & Instagram om zich te laten inspireren met merken als de gewone consument dat doet. Het enige verschil is dat de retailer zijn of haar favoriete merken inkoopt om deze vervolgens door te verkopen aan de consument. In de hoop dat die er net zo dol op zullen zijn.

Dat B2B en B2C vrijwel hetzelfde zijn, geldt niet alleen voor het bereiken van je doelgroep. Het geldt voor alles binnen de e-commerce ervaring. Waarom geen moderne webshop met mooie visuals en een goede user experience? En waarom een minder goede klantenservice aanbieden dan binnen B2C? Met B2C heb je niet eens de keuze meer. Als je daar je zaakjes niet op orde hebt, gaat de klant gewoon naar de concurrent en laten ze je links liggen. Daar ligt meteen een belangrijke reden dat het bij B2B vaak mis gaat: nog niet veel groothandelaren hebben hun zaakjes goed op orde. De klant is niet veel gewend en heeft niet veel keuze. Toch komt hier nu snel verandering in.

B2B e-commerce krijgt eindelijk de serieuze aandacht die het verdient

Het lijkt alsof het B2B segment eindelijk de aandacht krijgt die nodig is. Steeds meer bedrijven proberen groothandelaren verder te helpen met hun online-strategie. Gelikte webshops, gecentraliseerde systemen en een fatsoenlijke klantenstrategie lijken in opkomst. Helaas ook veel charlatans die met ouderwetse complexe software (zoals vele B2B Magento Webshops) net doet alsof ze de ondernemer verder kunnen helpen.

Het lijkt een beetje op de wildgroei aan webshop-aanbieders toen B2C e-commerce met een enorme opmars bezig was. Ook hier werden complexe systemen tegen veel geld aangeboden en bleek de ondernemer uiteindelijk een kat in de zak te hebben gekocht. Bij B2C zien we dat de markt is gestabiliseerd, er nog maar een aantal pakketten zijn overgebleven en dat ondernemers hun heil inmiddels voornamelijk zoeken op online marktplaatsen.

De voordelen van Orderchamp als B2B e-commerce platform

Met Orderchamp hebben we de keuze gemaakt om B2B de goede richting op te duwen. Met alle kennis en trends vanuit B2C hebben we een moderne B2B online platform ontwikkelt waar retailers en merken gemakkelijk handel kunnen drijven met (online) retailers. Een B2B groothandel, maar dan online. Er zijn meerdere voordelen die Orderchamp als B2B e-commerce platform met zich mee brengt. Lees hieronder hoe wij het inkopen en verkopen voor gebruikers van Orderchamp zo gemakkelijk en plezierig mogelijk maken. Want dit zijn als het ware onze consumenten.

Als retailer of inkoper op Orderchamp profiteer je een offline ervaring met online gemak. Dit doen wij door een veilige levering en afhandeling te garanderen. Daarnaast is het inkopen eenvoudig door één check-out voor meerdere merken en producten. Onze aangesloten merken bieden concurrerende groothandelsprijzen, die zorgen voor de beste marges voor jouw bedrijf en geweldige prijzen voor jouw klanten. We bieden ook de laagste minimum orderbedragen in de markt! Daarnaast koppelen we je aan de juiste unieke producten en inspirerende merken die geschikt zijn voor jouw type (web)winkel! Dit doen we door slimme algoritmes te gebruiken op het platform. Meer over de voordelen van inkopen op Orderchamp lees je hier.

Als merk of verkoper op Orderchamp geniet je van een extra exclusief verkoopkanaal binnen handbereik. We hebben namelijk meer dan 7500 geverifieerde retailers op ons platform, verspreid over heel Europa. Daarnaast zorgen we er door middel van geavanceerde algoritmes voor dat je opvalt bij de juiste retailers. Wil je bijvoorbeeld zelf kiezen met wie je zaken doet? Ook dat kan. Wij verifiëren initieel elke retailer op het platform. Het systeem biedt daarom een persoonlijk goedkeuringsproces en een handig berichtensysteem waarmee je kan chatten en onderhandelen met je potentiële nieuwe afnemer(s). Zo word je binnen no-time onderdeel van een enthousiaste community die streeft naar inspirerende merken met unieke producten. Meer over de voordelen van verkopen op Orderchamp lees je hier.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram