Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: Instagram bedrijfsaccount van prachtige merken met een gave feed. Met een geheel eigen branding presenteren ze producten die veel likes vangen. Het zijn vaak webshops met veel betrokken volgers op Instagram die zorgen voor veel exposure. Maar wat is het geheim van deze merken? Hoe zorgen ze dat ze in de picture komen te staan?

Waarom Instagram?

Instagram biedt veel voordelen voor merken. Wat dit platform voor jouw merk kan betekenen? Het gebruikmaken van dit kanaal kan de volgende voordelen opleveren:

  1. Jouw sales verhogen
  2. Nieuwe klanten aantrekken 
  3. Betrokkenheid/engagement verhogen met jouw bestaande klanten
  4. Feedback genereren

Waar moet je beginnen?

Het begint met het uitkiezen van een product. Hier moet je wel wat gevoel voor hebben. Concreet zit de truc hem in het vinden van een subsegment binnen een grotere categorie. Verkoop bijvoorbeeld geen massaal product als honing of olijfolie, maar kies voor een product waar honing of olijfolie in verwerkt zit. Speciale gezichtscrème, verfijnd met honing of olijfolie bijvoorbeeld. Of in plaats van een standaard iPhone hoesje, verkoop je hoesjes van speciale materialen zoals hout. Zorg dus dat je kiest voor een nicheproduct.

Meer dan alleen een product

Maar dit is nog niet genoeg. Het draait uiteindelijk allemaal om beeldvorming en beleving. Alleen maar een product aanbieden in een standaard verpakking, is niet genoeg. Stop het in een mooie verpakking, vertel er een inspirerend verhaal bij en presenteer je producten door middel van prachtige fotografie. Dat zijn de basis ingrediënten voor een succesvol merk, maar ook dan ben je er nog niet. Verkoop meer dan een product alleen. Verkoop bijvoorbeeld geen bamboe tandenborstel, maar verkoop het belang van duurzaamheid en het lekkere gevoel van eerlijkheid. Speel volledig in op gevoel waar het product misschien zelfs wel bijzaak is.

Als je eenmaal een goed totaalpakket hebt staan moet je zorgen dat je met de juiste doelgroep in aanraking komt. Je zult dan al snel aansluiting vinden tussen de andere “Instagram merken” die dezelfde strategie hebben toegepast. Je marketingcampagne moet zorgen voor exposure op dit netwerk. Dit kun je doen door slimme gerichte advertenties waar je heel veel beeld & video zal moeten gebruiken. Daarnaast is een slimme contactstrategie waarin je relevante personen (automatisch) volgt essentieel om te kunnen groeien.

Return of investment

Klinkt misschien als een flinke investering van tijd en geld, maar uiteindelijk gaat het om resultaat. Als je met een goed verhaal, een leuk nicheproduct en mooie branding de juiste doelgroep aanspreekt op Instagram, kan het in ieder geval heel erg hard gaan. Voor je het weet ben je opeens een succesvol merk geworden!

Bekijk onze gratis webinar: Instagram for Business

Kortom: Instagram is een onmisbare tool om te gebruiken. Benieuwd hoe je dit kanaal optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf? Wij geven je de nodige tips en advies in ons webinar: Instagram for Business. Deze kun je eenvoudig en gemakkelijk hieronder terugkijken net als onze overige webinars op onze daarvoor bestemde webinar pagina.

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram