Een aantal jaar geleden zagen wij een trend ontstaan; ieder merk of leverancier wilde een webwinkel voor zijn B2B gedeelte. Een simpele aanpassing aan de soms al bestaande webwinkel is dat echter niet. Een volledige B2B-webshop die voorzien is van alle gemakken, voldoet aan alle regels en goed geoptimaliseerd is, kost veel tijd en geld. Als je B2B Webshop eindelijk staat zit je meteen met een enorme uitdaging: de vindbaarheid van je B2B webwinkel en het aantrekken van nieuwe klanten. 

Na het investeren van een hoop tijd en geld in jouw eigen B2B webshop zul je vroeg of laat tegen beperkingen aanlopen. Wil je bijvoorbeeld geavanceerde regels per retailer instellen? Meestal kan dit niet. Of in ieder geval niet zoals je dat als leverancier echt zou willen gebruiken. Om aan al je specifieke wensen te voldoen, kom je uiteindelijk uit bij dure programmeurs waardoor de kosten flink op zullen lopen.

Zoals al eerder aangegeven is er naast alle technische moeilijkheid een nog groter probleem: de vindbaarheid van je B2B webshop. Als je een goed werkende B2B-webshop hebt ingericht, deel je deze natuurlijk met je eigen klanten. Wat je echter ook wil is dat je nieuwe klanten aantrekt, zeker gezien de grote investering. Dit is moeilijker en duurder dan je misschien denkt.

Er is heel veel concurrentie en als je niet goed genoeg adverteert en SEO implementeert verspil je veel geld en trek je zelfs consumenten aan in plaats van jouw doelgroep, namelijk; de retailer. Het inrichten van een goedwerkende marketingcampane vereist veel (technische) kennis, dure tools en een flink budget. Hierdoor is het niet haalbaar voor veel ondernemers om een succesvolle B2B webwinkel te lanceren waarin zij niet alleen bestaande klanten bedienen, maar ook nieuwe klanten weten aan te trekken.

De conclusie is hard maar waar: je eigen B2B-webwinkel zal niet snel uitgroeien tot een goed vindbare plek waar je nieuwe klanten mee aan kunt trekken. In ieder geval niet zonder onevenredig veel tijd en geld in je webshop te steken.

Met Orderchamp willen we dit probleem in volledig oplossen. Niet langer krijg je een eigen donker hoekje op het internet welke vrijwel niet gevonden zal worden. Je wordt onderdeel van een groot netwerk met diverse leveranciers, merken en retailers. Door onze slimme algoritmes en doelgerichte marketingcampagnes komen jouw producten onder de ogen van heel veel potentiële afnemers (retailers). Je hoeft je dus niet langer meer druk te maken over een dure marketing-strategie! Verder krijg je volledige controle over je eigen storefront en wie je al dan niet wil toelaten. Wij hebben in ieder geval overal aan gedacht: discounts voor specifieke retailers tot en met een overzichtelijk en makkelijk factureringssysteem. Precies wat je als ondernemer nodig hebt dus. Ontdek op onze merkpagina de voordelen van verkopen Orderchamp!

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram