Winkeliers willen graag inspelen op de snel veranderende behoeften en wensen van hun klanten. Dat kan natuurlijk niet als je niet weet wat die behoeften en wensen zijn. Datagedreven beslissingen liggen aan de basis van je verkoopsucces, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bedrijven die hun datamanagement op orde hebben, scoren beter. Maar is big data één van de vele trends van deze tijd of kan het daadwerkelijk een positief effect teweegbrengen voor jouw bedrijf? Dit laatste is volgens ons het geval – mits er op de juiste manier mee omgegaan wordt. Hoe kan big data retailers helpen en wat is er nodig om succes te boeken bij jouw klanten? We leggen je het uit in dit blog!

Datamanagement richt zich op het verzamelen, verwerken, analyseren en gebruiken van data. Met als doel klanten beter te kunnen adviseren. Data-driven werken is dus resultaat gericht werken. Maar hoe genereer je deze data? Voor je webshop kom je via Google Analytics al een heel eind komt en via je sociale media kanalen bekijk je steeds eenvoudiger automatisch gegenereerde statistieken. Toch is het bundelen van al deze data een hele klus, laat staan hier een strategie op los laten. Dit zijn taken die je als winkeleigenaar natuurlijk liever uitbesteedt. Hier kan Orderchamp jou bij helpen!

Allereerst is het belangrijk dat je precies weet wie jouw bezoeker en klant is, en waar hij of zij behoefte aan heeft. De doelgroep van je (web)winkel bepaald uiteindelijk welke producten verkocht zullen worden. Je wilt de concurrentie een stap voor zijn en producten aanbieden waarvan je eigenlijk zeker weet dat ze jouw jouw klant zullen triggeren. Het inkopen van producten op een predictive-basis zorgt ervoor dat je niet met grote voorraden achterblijft en dat je jouw doelgroep optimaal bedient.

Om content op maat te maken spelen algoritmes een steeds grotere rol in ons mediagebruik. Zo bepaalt Instagram met algoritmes welke posts je op je tijdlijn ziet en kan YouTube jou nieuwe filmpjes aanbevelen. Algoritmes bieden veel gemak. Op Orderchamp beschikken wij over veel gegevens waardoor wij slimme algoritmes kunnen draaien. Hierdoor kun je als retailer (of brand) meteen zien welke producten er op dit moment populair zijn. Zo besparen we jou tijd die je normaal kwijt bent aan het zoeken van passende, unieke producten voor jouw klanten. Want hoe weet je welke producten goed zullen verkopen in jouw (web)winkel? Zo sturen we je als retailer regelmatig predictive e-mails met interessante nieuwe producten waar jouw klanten dol op zullen zijn. Dit doen we op basis van jou eerdere keuzes en wat er op dit moment populair is bij anderen soortgelijke retailers. Op deze manier hoef je dus geen producten meer af te struinen op de beurs en op de gok of on-the-spot in te kopen.

Impulsaankopen gelden namelijk net zo zeer bij B2B voor winkeliers. Naast dat we op Orderchamp enkel inspirerende merken met unieke producten toelaten, voorkomen we je dat je als retailer spijt krijgt van een aankoop door jou de tijd te geven die je nodig hebt. Dit doen we allereerst door de favoriet functie. Zo kun je rustig allerlei productcategorieën ontdekken op ons platform en later in één overzicht al jouw met hartje gemarkeerde producten terugvinden in jouw account. Dit doe je onder het kopje ”Favorieten”. Of zie je tussendoor een gaaf merk dat je in de gaten wilt houden? Volg deze dan! Je vindt jouw geselecteerde merken in jouw account bij ”Merken”. Dan houden wij jou op de hoogte als dit merk nieuwe producten of collecties aan het bestaande assortiment toevoegt.

Via Orderchamp kun je dus gemakkelijk en bewust inkopen doen op basis van feitelijke data die wij verzorgen. Wij besparen je de kostbare tijd en geld die je beter ergens anders in kunt steken. Ontdek meer voordelen voor retailers op de inkooppagina op Orderchamp.

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram